Újabb nagy egyesülés fejeződött be: ProLogis&AMB

„Az egyesülés két nagyszerű vállalatból teremt egy még erősebb globális ipari ingatlan vállalatot” – mondta Hamid R. Moghadam, elnök és társ-vezérigazgató. „A jövőben letisztult stratégiánk alapján aknázzuk ki a globális növekedési lehetőségeket kiváló minőségű logisztikai ingatlanokból álló portfóliónk, sikeres magántőke ügyleteink, pénzügyi szilárdságunk és tehetséges csapatunk segítségével.”

A ProLogis fényes jövÅ‘ elÅ‘tt áll” – mondta Walter C. Rakowich, társ-vezérigazgató. „Egyedülálló globális hálózatunk, kiváló igazgatótanácsunk és erÅ‘s menedzsment csapatunk együttesen teszi lehetÅ‘vé, hogy biztosítsunk a kiváló termékeket és szolgáltatásokat ügyfeleinknek, a karrierlehetÅ‘ségeket alkalmazottainknak, és a szektorvezetÅ‘ hozamokat részvényeseinknek.”

Tranzakciós információk


Az egyesülés eredményeként a korábbi ProLogis törzsrészvények az egyesült vállalat 0,4464 új kibocsátású törzsrészvényére jogosultak. Az AMB törzsrészvényei továbbra is az egyesült vállalat egy részvényét jelentik. A korábbi ProLogis tÅ‘ketulajdonosok az egyesült vállalat törzstÅ‘kéjének körülbelül 60 százalékát birtokolják, a korábbi AMB tÅ‘ketulajdonosok pedig az egyesült vállalat törzstÅ‘kéjének körülbelül 40 százalékát.

Gyarapodás és költségmegtakarítás


A tranzakció azonnali gyarapodást és szinergiákat eredményez, a teljes éves bruttó megtakarítás nyolcvanmillió dollár körül várható az általános és adminisztratív költségekben, amely 2012 végére realizálódik. A vállalat nagyobb pénzügyi rugalmassága miatt várhatóan alacsonyabb tÅ‘keköltséggel működik majd, és megnÅ‘tt mérete több bevétel generálási lehetÅ‘séget teremt majd, ami által jobban ki tudja majd szolgálni ügyfelei igényeit.

VezetÅ‘ség és működés

Moghadam és Rakowich, az AMB és a ProLogis korábbi vezérigazgatói, társ-vezérigazgatóként vezetik majd a vállalatot 2012. december 31-ig, amikor Rakowich nyugállományba vonul, és Moghadam egyedüli vezérigazgató marad. Az addigi idÅ‘ben Moghadam a vállalt vízióját, stratégiáját és magántÅ‘ke franchise-át alakítja, míg Rakowich az ügymenetre fókuszál, különös tekintettel a két platform integrációjára, és az egyesülés szinergiahatásainak optimalizálására. Emellett Moghadam az igazgatótanács elnöke, Rakowich pedig az igazgatótanács vezetÅ‘i bizottságának elnöke lesz.

A vállalat központja San Franciscoban lesz, műveleti központja pedig Denverben. Az egyesült vállalat az UPREIT struktúra szerint épül fel.

Igazgatótanácsok


Moghadam és Rakowich mellett az igazgatótanács tagja lesz Lydia H. Kennard, J. Michael Losh, Jeffrey L. Skelton és Carl B. Webb, az AMB korábbi igazgatótanácsának tagjai; valamint George L. Fotiades, Christine N. Garvey, Irving F. Lyons III, D. Michael Steuert és William D. Zollars, a ProLogis korábbi igazgatótanácsának tagjai. Irving F. Lyons III független igazgató lesz.

Egy csapat

„Az egyesülés lezárása jelentÅ‘s eredmény, ezért szeretnék világszerte az összes kollégánknak köszönetet mondani hihetetlen erÅ‘feszítéseikért, amelyekkel eljutottunk erre a pontra” – mondta Moghadam. „Bármilyen összeolvadás hosszú távú sikere az embereken múlik. Hiszek a vállalat jövÅ‘jében, mert szerencsére miénk az iparág legjobb csapata.”
„Gyorsan és határozottan terveztük meg az integrációt, és határozottan elégedett vagyok a haladással” – mondta Rakowich. „Bár még sok munka vár ránk tervünk teljes megvalósításáig, már most rendelkezünk az emberekkel, rendszerekkel és folyamatokkal ahhoz, hogy akár holnaptól egyesült vállalatként működhessünk.”

Tanácsadók

A Morgan Stanley a ProLogis pénzügyi tanácsadójaként, a Greenberg Traurig és a Mayer Brown a ProLogis jogi tanácsadóiként működtek közre. A J.P. Morgan Securities LLC az AMB pénzügyi tanácsadójaként, a Wachtell, Lipton, Rosen & Katz pedig az AMB jogi tanácsadójaként működtek közre.

Forrás: Szezám Kft.
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 1000m²
2019. 04. 15.
** 300 - 400m²
2019. 04. 04.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj4 - 5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Lőrinci Raktárbázis

Fáy u. 2

kiadó raktár8000 m2
bérleti díj1.85 - 0 €/m²/hó+áfa

Aktuál Ingatlanpark

Debreceni u. 233.

kiadó raktár6487 m2
bérleti díj2.5 - 2.5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Raktár kereső

string(70) "/raktarpiaci-hir/Ujabb-nagy-egyesules-fejezodott-be-ProLogisAMB/23493/"
string(12) "3.84.182.112"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"