Növekvő befektetési volumen közép- európai piacokon

A Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlan tanácsadó szerint a főbb közép- európai piacok, mint Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország és Románia 631 millió euró befektetéssel, jobban teljesítettek a második negyedévben, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Ebben az évben eddig 1,73 milliárd euró befektetés történt a régióban, mely az elÅ‘zÅ‘ év elsÅ‘ feléhez képest 24 százalékos növekedést jelent. Az idei év ezen idÅ‘szakában 52 tranzakció zárult, míg tavaly csupán 31. A jelenleg tervben lévÅ‘, már aláírt, de még le nem zárt tranzakcióknak köszönhetÅ‘en az eves értékek várhatóan meghaladják a tavalyit.

 

A 2013 elsÅ‘ félévének befektetéseirÅ‘l Charles Taylor, a Cushman & Wakefield partnere a következÅ‘ket mondta: “Bár 2013. elsÅ‘ felének aktivitása elég kiszámítható volt és a piacot Lengyelország vezette, a következÅ‘ 6 hónap lesz a lényegesebb, amikor több jelentÅ‘s tranzakció lezárását várjuk. Jó hírekre számítunk Csehország és remélhetÅ‘leg Magyarország tekintetében is.”

 

A régió vezetÅ‘ befektetési piaca továbbra is Lengyelország, ahol a második negyedév összbefektetéseinek 72 százaléka történt, míg Csehország és Szlovákia egyenként csupán 100 millió eurót vonzottak. Románia és Magyarország nem tapasztalt számottevÅ‘ befektetést az elmúlt negyedévben, bár Magyarországon az év elsÅ‘ három hónapjában relatív sok befektetés történt, 159 millió euró értékben.

 

A befektetÅ‘k továbbra is az irodapiacot preferálják, mely a befektetések 50 százalékáért felelt a második negyedévben és az elmúlt öt egymást követÅ‘ negyedévben, sorozatban felülmúlja a kiskereskedelmi piacot. Az ipari piac aktivitása az elÅ‘zÅ‘ két negyedévhez képest csökkent, és így az összbefektetéseknek csupán a 10 százalékát tette ki.

 

A jelentÅ‘sebb tranzakciók közé tartozik, hogy a Union Investment felvásárolta a varsói Szenátor irodaházat, A Unibail-Rodamco felvásárolta Varsó város részesedését a Zlote Tarasy bevásárlóközpontból és, hogy a Ceska Pojistovna felvásárolta az Apollo Business Center IV épületet Pozsonyban. A második negyedévben a Bluehouse és a Standard Life is kötött üzleteket.

 

Több jelentÅ‘s tranzakció került aláírásra a régióban, de ezek még nem zárultak le, így a második félév befektetési volumenét növelik majd. Ezek közé tartoznak a következÅ‘k:

 

·         Silesia City Center, Katowice, Lengyelország - 412 millió euró

·         Galeria Dominikanska, Wroclaw, Lengyelország – 151,7 millió euró

·         Charter Hall Portfolio, (Szczecin, Wroclaw, Gliwice, Katowice, Krakkó), Lengyelország – 174,5 millió euró

 

Az év hátralévÅ‘ részével kapcsolatban Taylor hozzátette: „A tervezett tranzakciók, a minÅ‘ségi befektetési kínálat és a befektetÅ‘k folyamatos érdeklÅ‘dés alapján a régióban arra számítunk, hogy idén 3,8 milliárd euróval meghaladjuk a tavalyi év teljes befektetéseit.”

 

Forrás: Cushman&Wakefield
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 110 - 130m²
2019. 06. 07.
** 60 - 80m²
2019. 05. 29.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj4 - 5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Ice Solution Hűtőház Győr

Hűtőházi u. 2.

kiadó raktár0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

MetLog Szerencs

Gyár utca 19.

kiadó raktár9254 m2
bérleti díj2.2 - 2.2 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Raktár kereső

string(74) "/raktarpiaci-hir/Novekvo-befektetesi-volumen-kozep-europai-piacokon/44154/"
string(13) "34.207.78.157"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"