Megkezdték az ország első környezettudatos üzlet- és szolgáltató központjának építését a XII. kerületben

Noah Steinberg, az épületet fejlesztő WING Zrt. elnök-vezérigazgatója és Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere együtt rakták le a Hegyvidék Központ alapkövét 2011, június 2-án. Az ország első környezettudatos üzlet- és szolgáltató központjának tetőszintjén közel 1000 m2-es aktív zöldtető lesz.

A központ a jövÅ‘ szempontjainak figyelembe vételével épül környezettudatos módon. A szigorú nemzetközi BREEAM védjegy "nagyon jó" minÅ‘sítését célozza meg. Újrahasznosítja az esÅ‘vizet az öntözéshez és a mosdók, mellékhelyiségek öblítéséhez is. A meleg víz jelentÅ‘s részét napkollektorokkal biztosítják. A környezetkímélÅ‘ közlekedés elÅ‘segítését pedig kerékpártárolók szolgálják majd.

A Budapest XII. kerületének szívében épülÅ‘ elegáns, ám mégis családias hangulatú üzlet- és szolgáltató központ 2012 Å‘szén nyitja meg kapuit. A Hegyvidék Központ elsÅ‘dleges célja, hogy magas színvonalon szolgálja ki a környéken lakók igényeit. Különlegessége a szolgáltatásközpontúság lesz. Szép és barátságos környezetben biztosít lehetÅ‘séget a napi ügyek gyors elintézésére és találkozók szervezésére.

Noah Steinberg a WING elnök vezérigazgatója hangsúlyozta: FejlesztÅ‘ként fÅ‘ célunk az értékteremtés építészeti és funkcionális értelemben egyaránt. A Hegyvidék Központ megálmodásakor is szerettünk volna mindkét fontos szempontnak maximálisan megfelelni. Különös öröm számomra, hogy mi építhetjük meg az ország elsÅ‘ környezettudatos üzlet- és szolgáltató központját, amely hangulatában, méretében és jellegében is családias, és a környezetbe illeszkedÅ‘. Az új központtal segíteni szeretnénk a kerületet lakóinak mindennapjait a jövÅ‘ben."

Pokorni Zoltán polgármester elmondta: „Örömünkre szolgál, hogy a Hegyvidék Központ megépülésével olyan beruházás valósul meg a kerületben, amely egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi az itt élÅ‘k életét azáltal, hogy elérhetÅ‘ közelségben, igényes környezetben nyújt segítséget a mindennapos ügyintézéshez és bevásárláshoz, de ugyanakkor színvonalas szolgáltatásaival kikapcsolódásra, baráti találkozásokra is jó lehetÅ‘séget teremt.  Fontos számunkra, hogy a kerületben olyan, szinte kisvárosi hangulatú városközpontot hozzunk létre, amely valódi élettere lehet a Hegyvidéken élÅ‘knek, ennek fontos része a most épülÅ‘ szolgáltatóház is.”

Kevés új ingatlanfejlesztés indul idén, ezek egyike a Hegyvidék Központ. A fejlesztÅ‘ WING Zrt olyan magyar magán vállalkozás, amely stabil pénzügyi alapokkal és megfelelÅ‘ szakmai háttérrel vág neki a fejlesztésnek. A cég építette például az ország egyetlen Nívódíjjal jutalmazott bevásárlóközpontját, az egri Agria Parkot.

A központ tervezésében és kivitelezésében magyar munkaerÅ‘ működik közre, részt vállalva a magyar munkahelyek megteremtésében és megÅ‘rzésében, a magyar gazdaság teljesítményének növelésében.


Részletes információk:
Az Apor Vilmos tér évtizedek óta a kereskedelem helyszíne. A Hegyvidék Központ megálmodásával ez a tradicionális funkció új életre kel a legmagasabb igényeket is kielégítÅ‘ formában. Annak érdekében, hogy valóban azt tudják nyújtani a leendÅ‘ látogatóknak, amit szeretnének, a fejlesztÅ‘ WING Zrt. felmérést végzett a lakosság körében. A kérdÅ‘íves piackutatás eredménye: a napi ügyintézést és az azt kellemesebbé tevÅ‘ szolgáltatásokat várják a megkérdezettek Buda most épülÅ‘ új bevásárlóközpontjába. Így lesz tehát bank, hivatalos ügyintézési lehetÅ‘ség, drogéria, pékség, étterem, kávézó, patika, szupermarket, virágüzlet is. Az eddig leszerzÅ‘dött bérlÅ‘k az elvárásokat a legmagasabb szinten teljesítik. A Hegyvidék Központban nyílik a kerület legnagyobb CBA Príma szupermarketje, egyik legnagyobb OTP Bank fiókja, Dr. Med Patika, Bortársaság, Travel Del Mar utazási iroda, Brandt Virág, Semiramis Kávézó, DCL Tisztító Szalon, Happy boksz, delikát és biobolt valamint zöldség-gyümölcs üzlet.

A szolgáltatások igénybevételéhez a parkolás is megoldott, a kétszintes mélygarázsban nagyszámú parkolóhely áll majd rendelkezésre. A családi parkolóhelyek szintén az ide látogatók maximális kényelmét hivatottak szolgálni.  Az új üzletközpont az autósok mellett, a gyalogosok számára is egyszerűen megközelíthetÅ‘. A környék tömegközlekedési ellátottsága kiváló, az Apor Vilmos téren több buszjárat és a villamos is megáll.

 
A tervezés során az esztétikum és környezetbe illeszkedés döntÅ‘ szempont volt. Nem egy sokemeletes bevásárlóközpont, hanem igazi "ékszerdoboz" létrehozása volt a cél. A meghitt, családias jelleget az eleganciával egyedi módon ötvözÅ‘ épületbelsÅ‘t a kitűnÅ‘ átláthatóság és könnyű eligazodás jellemzi. Az átgondolt tervezésnek köszönhetÅ‘en nem kell majd senkinek sem hosszasan keresgélnie, míg meg tud venni egy csokor virágot, vagy éppen a reggeli újságját. Különlegesség lesz a tervek szerint az épület teljes magasságában végigfutó exkluzív belsÅ‘ kert, az úgynevezett "vertical garden"-, ami otthonossággal tölti meg a teret és egyedi élményt nyújt.

Forrás: WING Zrt.
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 15 - 30m²
2021. 06. 09.
** 10 - 30m²
2021. 06. 02.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

A Prologis Ipari Park Szigetszentmiklós

kiadó raktár12000 m2
bérleti díj3.93 - 4.04 €/m²/hó+áfa

City-Trans bértárolás, raktározás

Bécsi út 30-34.

kiadó raktár0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár5000 m2
bérleti díj2.5 - 6 €/m²/hó+áfa

A Prologis Ipari Park Szigetszentmiklós

kiadó raktár12000 m2
bérleti díj3.93 - 4.04 €/m²/hó+áfa

Nyíregyháza-Oros raktár

Csonkás u. 4.

kiadó raktár2400 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár5000 m2
bérleti díj2.5 - 6 €/m²/hó+áfa

Raktár kereső

string(141) "/raktarpiaci-hir/MegkezdtAck-az-orszAig-elsAl-kAprnyezettudatos-Afzlet-Acs-szolgAiltatAs-kApzpontjAinak-AcpAstAcsAct-a-XII-kerAfletben/23370/"
string(10) "3.80.5.103"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"