A Prologis és a Norges Bank Investment Management 2,4 milliárd eurós vegyesvállalata

A Prologis, Inc., a globális vezető ipari ingatlan tulajdonos, üzemeltető és fejlesztő vállalat bejelentette a Norges Bank Investment Management-tel (NBIM), a Norvég Kormányzati Nyugdíjalap globális kezelőjével közös vegyesvállalata, a 2,4 milliárd eurós (3,1 milliárd dolláros) Prologis European Logistics Partners Sàrl (PELP) létrehozásának lezárását.

A vegyesvállalat egy 4,5 millió négyzetméteres, 195 „A” kategóriás ingatlanból álló, a Prologis kizárólagos tulajdonában álló stabilizált portfóliót szerzett. A Prologis European Logistics Partners 50-50%-os vegyesvállalat, 2,4 milliárd euró (3,1 milliárd dollár) saját tÅ‘ke kötelezettséggel, amelynek része egy az NBIM és a Prologis által közösen eszközölt 1,2 milliárd eurós (1,55 milliárd dollár) közös befektetés.

 

„Együttműködésünk a Norges Bank-kal közös, hosszú távú, évtizedekben mérhetÅ‘ befektetési kilátásainkra épül” – mondta Hamid R. Moghadam, a Prologis elnök-vezérigazgatója. „A vegyesvállalat létrehozása jól jelzi az európai ipari ingatlan piac erÅ‘södését, és kiváló minÅ‘ségű portfóliónk befektetési potenciálját.”

 

A vállalat célpiaci stratégiai portfóliók, vagy ahol lehetséges, a meglévÅ‘ eszközalapot kiegészítÅ‘ létesítmények felvásárlásával tovább növekedhet. A vállalkozás kezdeti idÅ‘tartama tizenöt év, amely egy újabb tizenöt éves periódussal meghosszabbítható. A Prologis a lezárás második évfordulóját követÅ‘en akár 20%-osra is csökkentheti tulajdonarányát.

 

A Prologis-ról

A Prologis Inc. vezetÅ‘ ipari ingatlantulajdonos, -üzemeltetÅ‘, és -fejlesztÅ‘, amely amerikai, európai és ázsiai globális és regionális piacokra fókuszál. A 2012. december 31-i adatok szerint a Prologis huszonegy országban, konszolidált alapon, vagy konszolidálatlan vegyesvállalatokon keresztül, összesen körülbelül 51,5 millió négyzetméter létesítményt és fejlesztési projektet birtokol részben vagy egészben. A vállalat több mint 4 500 ügyfelének, köztük gyártóknak, kiskereskedÅ‘knek, szállítmányozási cégeknek, logisztikai szolgáltatóknak és egyéb vállalkozásoknak ad bérbe modern disztribúciós területet.

 

Az ebben a közleményben szereplÅ‘ nem történelmi tényekrÅ‘l szóló kijelentések a jövÅ‘be tekintÅ‘ kijelentések az 1934-es Securities Exchange Act 21E kiegészített szekciója, valamint az 1933-es Securities Act 27A kiegészített szekciója értelmében. Ezek a jövÅ‘be tekintÅ‘ kijelentések jelenlegi várakozások, becslések és projekciók alapján szólnak az iparágról és a piacról ahol a Prologis működik, a menedzsment elképzeléseirÅ‘l és feltételezéseirÅ‘l. Ezek a kijelentések bizonytalanságokat foglalnak magukban, amelyek jelentÅ‘sen befolyásolhatják a Prologis pénzügyi eredményeit. Az olyan szavak mint a „várhatóan”, „szándékunk szerint”, „terveink szerint”, „hisszük”, „próbáljuk”, „becsüljük”, ezek variációi és szinonimái azonosíthatóvá teszik ezeket a jövÅ‘be tekintÅ‘ kijelentéseket, amelyek nem tényszerűek. Az összes általunk várt jövÅ‘beli működési teljesítményrÅ‘l, eseményrÅ‘l vagy fejlesztésrÅ‘l szóló kijelentés – többek közt a bérleti díjakról, és a kihasználtság növekedésérÅ‘l, fejlesztési tevékenységrÅ‘l, a már felépült épületeink értékesítésérÅ‘l vagy bérbeadásáról, a működési helyszíneink általános kondícióiról, a nemrégiben lezajlott összeolvadásunk által keletkezÅ‘ szinergiák kihasználásáról, adósságunkról és pénzügyi helyzetünkrÅ‘l, új befektetési alapok létrehozásáról és a létezÅ‘ alapokban elérhetÅ‘ tÅ‘kérÅ‘l – jövÅ‘be tekintÅ‘ kijelentések. Ezek a kijelentések nem jelentik a jövÅ‘beni teljesítmény garanciáját, és kockázatokat, bizonytalanságokat és nehezen elÅ‘re látható feltételezéseket tartalmaznak. Bár hiszünk, hogy az kijelentések által tükrözött elvárások ésszerű következtetéseken alapulnak, nem tudunk biztosítékot adni, hogy elvárásaink teljesülnek és ezért a tényleges eredmények és történések lényegesen eltérhetnek a kijelentések által elÅ‘re jelzett vagy megfogalmazott tartalomtól. Néhány faktor amely az eredményeket és a kimenetelt befolyásolhatja: (i) nemzeti, nemzetközi, regionális és lokális gazdasági körülmények, (II) pénzügyi piacok, kamatok, és valuta árfolyamok változásai, (iii) megnövekedett vagy váratlan konkurencia létesítményeinknek (iv) a felvásárlási, értékesítési és létesítményfejlesztési kockázatok, (v) ingatlanbefektetési tröszt (REIT) státusz és adóstruktúra fenntartása, (vi) pénzügyi eszközök és tÅ‘ke elérhetÅ‘sége és, adósságszintünk és hitelbesorolásunk, (vii) befektetéseinkkel kapcsolatos kockázatok társbefektetÅ‘i vállalkozásokban és alapokban, illetve azon képességünk hogy ilyeneket létrehozzunk (viii) a nemzetközi üzletmenet kockázata, többek közt a valutakockázat, (ix) környezeti bizonytalanságok, többek közt a természeti katasztrófák kockázata, és (x) azok a további tényezÅ‘k, amelyeket az Egyesült Államokbeli Securities and Exchange Commission-nél a Prologis által iktatott „Kockázati TényezÅ‘k” jelentés tartalmaz. A Prologis nem vállal kötelezettséget az ebben a tanulmányban szereplÅ‘ jövÅ‘be tekintÅ‘ kijelentések frissítésére.

Forrás: IngatlanHírek.hu
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 1000m²
2019. 04. 15.
** 300 - 400m²
2019. 04. 04.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj4 - 5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

MM Műhely és Raktárbázis

Dózsa György út 105.

kiadó raktár0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Dunaújvárosi fedett raktár kiadó!

Mezőfalvi út 17

kiadó raktár3000 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Raktár kereső

string(107) "/raktarpiaci-hir/A-Prologis-es-a-Norges-Bank-Investment-Management-24-milliard-euros-vegyesvallalata/43586/"
string(12) "3.84.182.112"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"