Újra e-kereskedelmi cégnek fejleszt a Goodman

A Goodman Csoport újabb 78 ezer négyzetméteres logisztikai központ építését kezdte meg a Zalando internetes kereskedelmi vállalat számára. A Németország Észak-Rajna–Vesztfália tartományában, Mönchengladbachban indított fejlesztés 2013 júliusában fejeződik be. A Csoport immár a második raktárat építi a Zalando számára, és egyre keresettebb fejlesztővé válik az e-kereskedelmi szektor szereplői között.

„Ez a Goodman egyik legjelentősebb ügylete az idei évben, és 206 ezer négyzetméterre növekszik a Zalando számára fejlesztett terület nagysága” – mondta Andreas Fleischer, a Goodman németországi igazgatója.

Az elmúlt 18 hónapban a Goodman által Németországban kötött 17 ügyletből 9 az internetes kereskedelmi ágazathoz kapcsolódott. A Csoport korábban több mint 800 ezer négyzetméternyi területet fejlesztett Európában az Amazonnak. Ez a legutóbbi megállapodás is azt példázza, hogy a Goodman vezető szerepet játszik a szektor számára épített létesítmények terén.

„Az e-kereskedelmi célt szolgáló raktárfejlesztések átlagos léptéke meghaladja a hagyományos logisztikai projektekét, mivel kiterjedtebb földterületre van szükség a nagyobb alapterületű raktárak és a későbbi bővítési lehetőségek miatt. Ezeknek a létesítményeknek közelebb kell lenniük a vevőkhöz, míg a magasabb alkalmazotti létszám ismét másféle követelményeket támaszt, egyebek mellett jó tömegközlekedési kapcsolatokat és több személygépkocsi parkolóhelyet” – mutatott rá Andreas Fleischer.

A Goodman 2011 októberében Erfurtban kezdte meg egy másik 78 ezer négyzetméteres raktár építését a Zalando számára, és ugyanazon a területen 2012 májusa óta dolgoznak ennek további 50 ezer négyzetméterrel történő bővítésén is.

„Erfurtban a Zalando egyedi igényeire szabott ingatlannal bizonyítottuk szakértelmünket; mindez kulcsszerepet játszott abban, hogy a Mönchengladbachban épülő projekt esetében is a Goodmanre esett a választás” – mondta Andreas Fleischer.

A Zalando Európa leggyorsabban fejlődő internetes kereskedelmi cége, tevékenysége főként cipők és divatáruk forgalmazására épül. Az építkezés befejezése után a Goodman látja majd el az ingatlanüzemeltetési feladatokat.

Forrás: Goodman
Tartalmi partnerünk a 

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

M3 Logisztikai Központ

Székely Elek út 11.

kiadó raktár19950 m2
bérleti díj1.2 - 2.5 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Medimpex Raktárcsarnok

Felsőkert utca 6.

kiadó raktár900 m2
bérleti díj5.9 - 6.2 €/m²/hó+áfa

Mozsár utcai raktár

Mozsár utca 6.

kiadó raktár864 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

MetLog Szolnok

Csaba u. 26-28.

kiadó raktár8500 m2
bérleti díj2.2 - 2.5 €/m²/hó+áfa

Bábolna Sped Logisztika

Mészáros u. 1/B.

kiadó raktár4000 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Társoldalak


Irodaház kereső

string(69) "/raktarpiaci-hir/Ujra-e-kereskedelmi-cegnek-fejleszt-a-Goodman/42011/"
string(12) "54.224.234.8"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"