Skandináviában terjeszkedik a Goodman

A Goodman Csoport (“Goodman”, a “Csoport”) együttműködési megállapodást kötött a stockholmi székhelyű Svensk Fastighetsfond AB (SFF) ingatlanbefektető és vagyonkezelő vállalattal. A lépés a Csoport skandináviai terjeszkedési terveinek része. Ennek keretében állandó platformot hoznak létre Svédországban, fejlesztési lehetőségek után kutatva a régió kulcsfontosságú piacain.

A Goodman Európa első számú logisztikai fejlesztője és a világ legnagyobb ingatlancsoportjainak egyike, amely saját tulajdonú ipari és kereskedelmi létesítmények fejlesztésére és üzemeltetésére specializálódott. A Csoport emellett számos tőzsdei és tőzsdén kívüli ingatlanalapot is kezel.

„A Goodman jelenleg a kontinens tizenegy országában van jelen. Az északi piacok irányába történő nyitásunk logikus lépés európai ügyfeleink és befektetőink kiszolgálása tekintetében. A Svensk Fastighetsfonddal kialakított partneri viszony nagy öröm számunkra, és biztos vagyok benne, hogy a svéd cég helyi tudása a mi globális szakértelmünkkel párosítva sikereket hoz majd” – mondta Danny Peeters, a Goodman európai vezérigazgatója.

„Pénzügyi helyzetünk igen erős, mind a Csoport egészét, mind az európai platformot tekintve. Örömmel állunk meglévő és új ügyfeleink modern logisztikai ingatlanok iránti igényeinek kielégítése elébe, immár a skandináv térségben is” – tette hozzá Danny Peeters.

Skandináviai székhelyét Stockholmban rendezi be a Goodman, ennek élére rövidesen kinevezik a helyi igazgatót is. A régióbeli tevékenységet Roger P. Peters, az Észak- és Közép-Kelet-Európáért felelős regionális igazgató irányítja, aki biztos abban, hogy a Svédországban szerzett fejlesztési tapasztalat a Csoport előnyére válik majd a meglévő ügyfelek – Oriflame, Starco, DSV –, valamint az új partnerek nyújtotta lehetőségek bővítése terén.

 

A közelmúlt jelentős eseményei

 

A Goodman augusztusban tette közzé a 2012. június 30-án véget ért pénzügyi év eredményeit, mely szerint 374 millió eurós, a 2011. évhez képest 21 százalékkal magasabb profitot ért el. A Csoport világszerte mintegy 14 millió négyzetméternyi üzleti ingatlant kezel.

Danny Peeters elmondta: „Erős pozícióra tettünk szert a piacon, ez jelentős távlatokat nyit számunkra az előttünk álló évben, ide értve többek között a skandináv piac felé történő terjeszkedést is.”

A PropertyEU magazin márciusi számának cikke alapján a Goodman Európa első számú fejlesztője. A rangsort a 2009 és 2011 között befejezett projektek területe alapján állították fel.

Forrás: Goodman
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 80 - 100m²
2018. 01. 23.
** 200 - 300m²
2018. 01. 23.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

M3 Logisztikai Központ

Székely Elek út 11.

kiadó raktár19950 m2
bérleti díj1.2 - 2.5 €/m²/hó+áfa

Eladó Biatorbágyi telephely

Baross Gábor utca

kiadó raktár0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Atlanta Center

Dulácska u. 2.

kiadó raktár3773 m2
bérleti díj3.5 - 3.5 €/m²/hó+áfa

Innovations Business Park

Fáy utca 4.

kiadó raktár0 m2
bérleti díj5 - 5.5 €/m²/hó+áfa

Dunaújvárosi fedett raktár kiadó!

Mezőfalvi út 17

kiadó raktár3000 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

MÉTA CENTRUM

Méta u. 31

kiadó raktár6000 m2
bérleti díj1.5 - 3.9 €/m²/hó+áfa

Társoldalak


Irodaház kereső

string(61) "/raktarpiaci-hir/Skandinaviaban-terjeszkedik-a-Goodman/40980/"
string(12) "54.82.29.141"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"