Skandináviában terjeszkedik a Goodman

A Goodman Csoport (“Goodman”, a “Csoport”) együttműködési megállapodást kötött a stockholmi székhelyű Svensk Fastighetsfond AB (SFF) ingatlanbefektető és vagyonkezelő vállalattal. A lépés a Csoport skandináviai terjeszkedési terveinek része. Ennek keretében állandó platformot hoznak létre Svédországban, fejlesztési lehetőségek után kutatva a régió kulcsfontosságú piacain.

A Goodman Európa első számú logisztikai fejlesztője és a világ legnagyobb ingatlancsoportjainak egyike, amely saját tulajdonú ipari és kereskedelmi létesítmények fejlesztésére és üzemeltetésére specializálódott. A Csoport emellett számos tőzsdei és tőzsdén kívüli ingatlanalapot is kezel.

„A Goodman jelenleg a kontinens tizenegy országában van jelen. Az északi piacok irányába történő nyitásunk logikus lépés európai ügyfeleink és befektetőink kiszolgálása tekintetében. A Svensk Fastighetsfonddal kialakított partneri viszony nagy öröm számunkra, és biztos vagyok benne, hogy a svéd cég helyi tudása a mi globális szakértelmünkkel párosítva sikereket hoz majd” – mondta Danny Peeters, a Goodman európai vezérigazgatója.

„Pénzügyi helyzetünk igen erős, mind a Csoport egészét, mind az európai platformot tekintve. Örömmel állunk meglévő és új ügyfeleink modern logisztikai ingatlanok iránti igényeinek kielégítése elébe, immár a skandináv térségben is” – tette hozzá Danny Peeters.

Skandináviai székhelyét Stockholmban rendezi be a Goodman, ennek élére rövidesen kinevezik a helyi igazgatót is. A régióbeli tevékenységet Roger P. Peters, az Észak- és Közép-Kelet-Európáért felelős regionális igazgató irányítja, aki biztos abban, hogy a Svédországban szerzett fejlesztési tapasztalat a Csoport előnyére válik majd a meglévő ügyfelek – Oriflame, Starco, DSV –, valamint az új partnerek nyújtotta lehetőségek bővítése terén.

 

A közelmúlt jelentős eseményei

 

A Goodman augusztusban tette közzé a 2012. június 30-án véget ért pénzügyi év eredményeit, mely szerint 374 millió eurós, a 2011. évhez képest 21 százalékkal magasabb profitot ért el. A Csoport világszerte mintegy 14 millió négyzetméternyi üzleti ingatlant kezel.

Danny Peeters elmondta: „Erős pozícióra tettünk szert a piacon, ez jelentős távlatokat nyit számunkra az előttünk álló évben, ide értve többek között a skandináv piac felé történő terjeszkedést is.”

A PropertyEU magazin márciusi számának cikke alapján a Goodman Európa első számú fejlesztője. A rangsort a 2009 és 2011 között befejezett projektek területe alapján állították fel.

Forrás: Goodman
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 300 - 500m²
2018. 10. 18.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj3 - 5 €/m²/hó+áfa

Antana Raktárbázis

Károly Király útja 145.

kiadó raktár6470 m2
bérleti díj3.9 - 4.5 €/m²/hó+áfa

Ungvár Irodaház raktár

Ungvár utca 64-66.

kiadó raktár331 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Appeninn - Biatorbágy Logisztikai Központ

Vendel Park, Tormásrét u. 2.

kiadó raktár0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Irodaház kereső

string(61) "/raktarpiaci-hir/Skandinaviaban-terjeszkedik-a-Goodman/40980/"
string(14) "54.158.208.189"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"