Irányadó vételi ajánlatot tett az APG és a Goodman a ProLogis European Propertiesre

Az APG Algemene Pensioen Groep és a Goodman Csoport a ProLogis European Properties FCP rendes részvényeire szóló készpénzes ajánlat benyújtását tervezi, további befektetőkkel együttműködve. Az APG és a Goodman nemrégiben tett nem kötelező érvényű ajánlatot („Irányadó Ajánlat”) a tervezett ügyletre vonatkozóan.

Az ajánlat kitér a PEPR irányítási jogainak a ProLogistól a Goodmanre történő átruházására is.

A PEPR kezelője a ProLogis, amely a PEPR legnagyobb befektetőjeként, valamint az alappal fennálló igazgatási megállapodás értelmében masszív pozícióval rendelkezik.

A tervezett ügylet csak a ProLogis támogatásával valósulhat meg, a cég azonban mindeddig visszautasította az APG és a Goodman irányadó ajánlatát.

A PEPR-t az Euronext amszterdami tőzsdéjén jegyzik, piaci kapitalizációja a 2011. április 11-i állapot szerint egymilliárd euró, portfóliójába 232 európai logisztikai ingatlan tartozik. Az irányadó ajánlat szerint a PEPR akvizícióját egy, az APG és a Goodman által vezetett befektetői konzorcium hajtaná végre, amelyben a jelenlegi előrejelzések szerint a Goodman megközelítőleg 25 százalékos érdekeltséggel bír majd. A Goodmant egyben megválasztották a konzorcium operatív partnerének is.

Az APG és a Goodman továbbra is kitart a tervezett ügylet végrehajtása mellett, jóllehet a ProLogis mindeddig visszautasította az irányadó ajánlatot. Az APG és a Goodman szerint a ProLogis, a ProLogis Management Sarl, valamint a PEPR független igazgatótanácsának teljes körű együttműködése esetén 6-8 héten belül teljes egészében dokumentált ajánlat születhet.

Forrás: Heart Communications Kft.
Tartalmi partnerünk a 

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj3 - 5 €/m²/hó+áfa

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

Ungvár Irodaház raktár

Ungvár utca 64-66.

kiadó raktár331 m2
bérleti díj4.9 - 5.8 €/m²/hó+áfa

Gondár Logisztikai Kft.

Szabadság u. 36.

kiadó raktár3400 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Irodaház kereső

string(107) "/raktarpiaci-hir/Iranyado-veteli-ajanlatot-tett-az-APG-es-a-Goodman-a-ProLogis-European-Propertiesre/21486/"
string(12) "54.172.40.93"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"