Hatalmas logisztikai központot építtet az Amazon

A Goodman, a saját tulajdonú logisztikai ingatlanok fejlesztésére és üzemeltetésére szakosodott globális ingatlancsoport új kiszolgálóközpontot épít Wrocławban a világ vezető e-kereskedelmi szolgáltatója, az Amazon számára. A beruházás nyomán Lengyelország legnagyobb szabadon álló logisztikai létesítménye jön létre, méghozzá – az Amazon elvárásainak megfelelően – rekordidő alatt. Ez a tranzakció minden idők legnagyobb, logisztikai központra szóló bérleti szerződése Közép-Európában.

Az Amazon első lengyelországi kiszolgálóközpontja mintegy 95 ezer négyzetméteren terül majd el. Kivitelezése 2013 októberében kezdődött és a tervek szerint már 2014 második felében teljes üzemben fog működni.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az Amazon a Goodmant választotta partneréül lengyelországi piacra lépéséhez. Ez a létesítmény lesz a legnagyobb szabadon álló logisztikai ingatlan Lengyelországban. Az építkezés gyors ütemben zajlik majd, hogy a raktár teljes kapacitása kevesebb mint egy éven belül az Amazon rendelkezésére álljon” – mondta Błażej Ciesielczak, a Goodman lengyelországi regionális igazgatója.

„Egyebek mellett azért döntöttünk a Goodman mellett Lengyelországban, mert kiterjedt tapasztalattal bír az Amazon számára Nyugat-Európában fejlesztett hasonló raktárak terén, továbbá számos itteni projektje révén jelentős helyi piacismerettel is rendelkezik” – mondta Raimund Peatzmann, az Amazon ingatlanügyekért felelős igazgatója.

Az Amazon választásában kulcstényező volt, hogy fejlesztőként a Goodman igen rövid idő alatt képes felépíteni egy ekkora létesítményt, mindamellett biztosítani annak kiváló minőségét.

Az Amazon a tervek szerint mintegy 2 ezer állandó munkahelyet teremt a központban, az ünnepek idején jelentkező csúcsidőszakokban pedig további 3 ezer főnek biztosít szezonális munkát.

A Goodman 2006 óta 11 beruházás keretében több mint 900 ezer négyzetméternyi területet fejlesztett az Amazon számára Németországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban.

Az Amazon új elosztóközpontja Wrocław Bielany Wrocławskie nevű elővárosában található, 5 kilométerre a városközponttól. A terület kiváló közúti, vasúti és légi közlekedési kapcsolatokat biztosít (az A8 és A4 autópálya, az S8 és S5 gyorsforgalmi út, a 10 kilométerre található wrocławi központi pályaudvar, valamint a 15 kilométerre fekvő repülőtér révén). Az internetes kereskedőcég létesítménye lesz a Goodman ötödik fejlesztési projektje Wrocław térségében. A csoport korábban a Whirlpool, a TJX Europe, a Walki Group és a Casetech számára épített összesen több mint 70 ezer négyzetméternyi ingatlant.

Forrás: Goodman
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 300 - 500m²
2018. 10. 18.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj3 - 5 €/m²/hó+áfa

Ferihegy Ipari Park

Új Ecseri út 2.

kiadó raktár0 m2
bérleti díj3 - 3 €/m²/hó+áfa

Ungvár Irodaház raktár

Ungvár utca 64-66.

kiadó raktár331 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Cserkesz Factory

Cserkesz u. 42.

kiadó raktár2870 m2
bérleti díj2.5 - 2.5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Irodaház kereső

string(72) "/raktarpiaci-hir/Hatalmas-logisztikai-kozpontot-epittet-az-Amazon/44887/"
string(14) "54.158.208.189"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"