Drágulás várható a logisztikai ingatlanok piacán

A Prologis legfrissebb kutatásában azt vizsgálta, hogy a különböző iparágak előrevetíthető fejlődése hogyan befolyásolhatja a raktáringatlanok bérbeadását és a bérleti díjak alakulását.

A 21 országban közel 53 millió négyzetméternyi ipari ingatlan tulajdonnal rendelkező Prologis közétette legfrissebb kutatási eredményeit a globális logisztikai ingatlan piacról, amelynek sokatmondó már a címe is:„ A logisztikai ingatlanpiac növekedése: keresletelemzés a vezető ügyfél-iparágak szerint”.

logisztika

A jelentés megállapítja, hogy a logisztikai ingatlanok iránti kereslet továbbra is sokrétű, és számos iparág terjeszkedéséből fakad. A vállalat kutatási csoportja a három, aktuálisan legizgalmasabb területet vizsgálta: a fogyasztókat kiszolgáló ügyfeleket, mert ők adták az aktivitás jelentős részét a logisztikán belül; az elektronikai, lakásépítési, autóipari és e-kereskedelmi szektorokat, ahol jelentős volt a növekedés; valamint a logisztikai szolgáltatókat, amelyek a jövőbeni növekedés forrásai lehetnek

 

„Az ügyfelek iparágai és a logisztikai kereslet egyaránt erősen növekszenek” – mondta Chris Caton, a Prologis Research vezetője, alelnök. „A tavalyi év során egyértelműen javult az új bérleti megállapodásokkal kapcsolatos döntéshozási környezet. Az ügyfelek egyre inkább felismerik a lehetőséget, hogy rögzítsék a jelenlegi árakat még az elérhető területek hiánya, a szerény fejlesztési tevékenység és a helyettesítési költségek emelkedése miatt várható drágulás előtt.”

 

Sok felhasználó úgy látja, hogy a bérleti díjak további növekedésének feltételei előálltak.  Ezt a mai alacsony szintű üresedési rátával, a szerény mennyiségű befejezésre váró új kínálattal indokolják, és előrevetítik a kereslet által előhívott új projektek megjelenését a piacon.

A teljes jelentés elérhető angol nyelven.

Forrás: ProLogis
Tartalmi partnerünk a 

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj3 - 5 €/m²/hó+áfa

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

Ungvár Irodaház raktár

Ungvár utca 64-66.

kiadó raktár331 m2
bérleti díj4.9 - 5.8 €/m²/hó+áfa

343 Kft Heves Raktárbázis 015/10

Külterület 015/10 hrsz

kiadó raktár600 m2
bérleti díj3.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Irodaház kereső

string(72) "/raktarpiaci-hir/Dragulas-varhato-a-logisztikai-ingatlanok-piacan/45118/"
string(13) "34.228.142.94"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"