Személyre szabott ösztöndíj lakótelepi szegény gyerekeknek

Az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztő cég, a WING Zrt. a hátrányos helyzetű lakótelepi gyerekeket négy éve segíti, mint a Jövőbarát Alapítvány főtámogatója. Az egyedülálló segítségnyújtás új kezdeményezéssel egészült ki, idén első alkalommal ítéltek oda személyre szabott tanulmányi ösztöndíjat. A díj kitörési lehetőséget jelent, egyben mintát teremt a lakótelepen élő szegény gyerekeknek a gazdasági válság által súlyosbított helyzetben.

Az ösztöndíj eredeti célja az volt, hogy a hátrányos helyzetű lakótelepi szegény gyerekek felsÅ‘oktatási tanulmányait támogassa. Szomorú tény azonban, hogy az alapítványt rendszeresen látogató több száz diáknak, hogy saját és családja megélhetéséhez hozzájáruljon, minél elÅ‘bb pénz kell keresnie, így nem a fÅ‘iskola, vagy az egyetem, hanem a szakmunkásvizsga és az érettségi megszerzése a cél. Sajnos ez is rendkívül nagy nehézségek árán, és igen ritka esetben sikerül. Ezért döntött úgy a támogatást biztosító cég és a lebonyolításban közreműködÅ‘ alapítvány, hogy tekintettel a hazai munkaerÅ‘piacon tapasztalható képzett szakemberhiányra, elsÅ‘sorban a szakma, majd az érettségi megszerzésében segíti a gyerekeket.

 

Az ösztöndíjra pályázók közül hárman nyerték el a tanév során járó rendszeres támogatást és mentori segítséget, egy gyerek pedig egyszeri egyösszegű támogatást kapott. Bár mindannyian rendkívüli szegénységben élnek, az egyes gyerekek helyzete más és más. A cég minden esetben személyre szabottan vizsgálta, milyen konkrét támogatásra van leginkább szüksége a diákoknak. Két szakácstanuló számára, akik mindketten többgyerekes, egykeresÅ‘s szegénycsaládokból származnak, a kombinált BKV bérlet és a napi meleg étel biztosítása alapvetÅ‘ segítséget jelent. Az érettségizett fiatal lány továbbtanulásához a megterhelÅ‘ tanszervásárláson túl, szintén a havi bérlet kifizetése jelent komoly könnyebbséget. Az egyszeri támogatásban részesülÅ‘ diák számára pedig a havi bérlet kifizetése és a zenei képzés elindítása járulhat hozzá, hogy egy lépéssel közelebb kerüljenek az életcélok.

 

Az ösztöndíjat létrehozó vállalat a WING Zrt, az egyik legnagyobb magyar ingatlanvállalkozás. A vállalat fÅ‘ célja, hogy hozzájáruljon a város fejlÅ‘déséhez mind építészeti, mind emberi vonatkozásban. Az utóbbi miatt jutott a cég arra az elhatározásra, hogy segít a lakótelepi szegény gyerekeknek - az alapítvány támogatásán keresztül - a mindennapokban, - az ösztöndíj révén pedig - a jövÅ‘beli célok elérésében. Noah Steinberg, a cég vezetÅ‘jének véleménye szerint a lakótelepi gyerekszegénység leküzdéséhez széleskörű összefogására van szükség és arra, hogy valós élethelyzetekben gondolkodjunk. A cég az ösztöndíjat a tanulmányok teljes idÅ‘tartamára biztosítja a nyertes diákoknak, nem kell tehát jövÅ‘re újrapályázniuk.

 

A gyerekszegénység nem a vidék vagy a kistérségek problémája, mint ahogyan általában gondoljuk. Budapesten, Budán is létezik. A lakótelepi gyerekszegénység és éhezés napjaink létezÅ‘, mégis szinte alig ismert jelensége.

Forrás: WING Zrt.
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 15 - 30m²
2021. 06. 09.
** 10 - 30m²
2021. 06. 02.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

A Prologis Ipari Park Szigetszentmiklós

kiadó raktár12000 m2
bérleti díj3.93 - 4.04 €/m²/hó+áfa

City-Trans bértárolás, raktározás

Bécsi út 30-34.

kiadó raktár0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár5000 m2
bérleti díj2.5 - 6 €/m²/hó+áfa

A Prologis Ipari Park Szigetszentmiklós

kiadó raktár12000 m2
bérleti díj3.93 - 4.04 €/m²/hó+áfa

ELADÓ! Raktár, lovasfarm, rendezvényközpont

Dávidmajor Hrsz 0182/2

kiadó raktár0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár5000 m2
bérleti díj2.5 - 6 €/m²/hó+áfa

Raktár kereső

string(88) "/raktarpiaci-hir/SzemAclyre-szabott-ApsztApndAsj-lakAstelepi-szegAcny-gyerekeknek/27944/"
string(10) "3.80.5.103"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"