Személyre szabott ösztöndíj lakótelepi szegény gyerekeknek

Az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztő cég, a WING Zrt. a hátrányos helyzetű lakótelepi gyerekeket négy éve segíti, mint a Jövőbarát Alapítvány főtámogatója. Az egyedülálló segítségnyújtás új kezdeményezéssel egészült ki, idén első alkalommal ítéltek oda személyre szabott tanulmányi ösztöndíjat. A díj kitörési lehetőséget jelent, egyben mintát teremt a lakótelepen élő szegény gyerekeknek a gazdasági válság által súlyosbított helyzetben.

Az ösztöndíj eredeti célja az volt, hogy a hátrányos helyzetű lakótelepi szegény gyerekek felsÅ‘oktatási tanulmányait támogassa. Szomorú tény azonban, hogy az alapítványt rendszeresen látogató több száz diáknak, hogy saját és családja megélhetéséhez hozzájáruljon, minél elÅ‘bb pénz kell keresnie, így nem a fÅ‘iskola, vagy az egyetem, hanem a szakmunkásvizsga és az érettségi megszerzése a cél. Sajnos ez is rendkívül nagy nehézségek árán, és igen ritka esetben sikerül. Ezért döntött úgy a támogatást biztosító cég és a lebonyolításban közreműködÅ‘ alapítvány, hogy tekintettel a hazai munkaerÅ‘piacon tapasztalható képzett szakemberhiányra, elsÅ‘sorban a szakma, majd az érettségi megszerzésében segíti a gyerekeket.

 

Az ösztöndíjra pályázók közül hárman nyerték el a tanév során járó rendszeres támogatást és mentori segítséget, egy gyerek pedig egyszeri egyösszegű támogatást kapott. Bár mindannyian rendkívüli szegénységben élnek, az egyes gyerekek helyzete más és más. A cég minden esetben személyre szabottan vizsgálta, milyen konkrét támogatásra van leginkább szüksége a diákoknak. Két szakácstanuló számára, akik mindketten többgyerekes, egykeresÅ‘s szegénycsaládokból származnak, a kombinált BKV bérlet és a napi meleg étel biztosítása alapvetÅ‘ segítséget jelent. Az érettségizett fiatal lány továbbtanulásához a megterhelÅ‘ tanszervásárláson túl, szintén a havi bérlet kifizetése jelent komoly könnyebbséget. Az egyszeri támogatásban részesülÅ‘ diák számára pedig a havi bérlet kifizetése és a zenei képzés elindítása járulhat hozzá, hogy egy lépéssel közelebb kerüljenek az életcélok.

 

Az ösztöndíjat létrehozó vállalat a WING Zrt, az egyik legnagyobb magyar ingatlanvállalkozás. A vállalat fÅ‘ célja, hogy hozzájáruljon a város fejlÅ‘déséhez mind építészeti, mind emberi vonatkozásban. Az utóbbi miatt jutott a cég arra az elhatározásra, hogy segít a lakótelepi szegény gyerekeknek - az alapítvány támogatásán keresztül - a mindennapokban, - az ösztöndíj révén pedig - a jövÅ‘beli célok elérésében. Noah Steinberg, a cég vezetÅ‘jének véleménye szerint a lakótelepi gyerekszegénység leküzdéséhez széleskörű összefogására van szükség és arra, hogy valós élethelyzetekben gondolkodjunk. A cég az ösztöndíjat a tanulmányok teljes idÅ‘tartamára biztosítja a nyertes diákoknak, nem kell tehát jövÅ‘re újrapályázniuk.

 

A gyerekszegénység nem a vidék vagy a kistérségek problémája, mint ahogyan általában gondoljuk. Budapesten, Budán is létezik. A lakótelepi gyerekszegénység és éhezés napjaink létezÅ‘, mégis szinte alig ismert jelensége.

Forrás: WING Zrt.
Tartalmi partnerünk a 

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

M3 Logisztikai Központ

Székely Elek út 11.

kiadó raktár19950 m2
bérleti díj1.2 - 2.5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár2300 m2
bérleti díj3.5 - 0 €/m²/hó+áfa

MetLog Szerencs

Gyár utca 19.

kiadó raktár9254 m2
bérleti díj2.2 - 2.2 €/m²/hó+áfa

ÁTI-Sziget Ipari Park

Pf.: 18.

kiadó raktár36000 m2
bérleti díj2.5 - 5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár2300 m2
bérleti díj3.5 - 0 €/m²/hó+áfa

Raktár kereső

string(88) "/raktarpiaci-hir/SzemAclyre-szabott-ApsztApndAsj-lakAstelepi-szegAcny-gyerekeknek/27944/"
string(13) "18.210.24.208"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"