Közel 150 milliós gyarapodás az Appeninn leányainál

Az irodapiacon a korábbi mélypont után, a 2010-es év végére egyértelművé vált a kereslet stabilizációja, melyből a nagyobb költséghatékonyságot kereső bérlői igények mellett profitálni tudott az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. A társaság leányvállalatai a tavalyi, egész éves árbevételüket tekintve 146 millió forintos bevétel gyarapodást értek el.

A ma közzétett tÅ‘zsdei gyorsjelentés szerint az elsÅ‘sorban ingatlanhasznosítással foglalkozó Appeninn VagyonkezelÅ‘ Holding Nyrt. leányvállalatai 2010. négy negyedéve alatt 1098 millió forint árbevételt termeltek. A 2009.-ben teljesített, 952 milliós árbevételüket tekintve 146 millió forinttal gyarapodott a bevétel.

„Az Appeninn Holding stratégiája olyan réspiaci szegmensekre koncentrál, melyekben alacsonyan árazott, ám professzionális üzemeltetés révén nagy hozamtermeléssel üzemeltethetÅ‘ eszközök szerezhetÅ‘k meg, és tarthatók fenn közép- illetve hosszútávon, befektetési céllal” – mondta a gyorsjelentés kapcsán Székely Gábor, az Appeninn igazgatótanácsának elnöke. „A társaság számára a meghatározó tulajdonoson, a Lehn Consultingon keresztül a finanszírozási háttér biztosított, így megfelelÅ‘ forrásokkal rendelkezik a kedvezÅ‘ befektetési lehetÅ‘ségek, így akár további irodaház vásárlások finanszírozására. Az Appeninn folyamatosan vizsgálja a befektetési lehetÅ‘ségeket, a társaság menedzsmentje szerint a jelenlegi piaci környezet megfelelÅ‘ értékeltség melletti akvizíciós lehetÅ‘ségeket biztosít 3000 nm feletti ’B’ kategóriás budai irodaházak vonatkozásában, mely tranzakciók a további növekedés bázisául szolgálhatnak.”

Az irodapiacon a 2009. évi mélypont után 2010 végére egyértelművé vált a kereslet stabilizációja. A társaság profitálni tudott a változó, nagyobb költséghatékonyságot keresÅ‘ bérlÅ‘i igényekbÅ‘l, így összesített kihasználtsági mutatója 80%, mely lényegesen meghaladja a piaci átlagot. Az éves átlagos kihasználtság jelentÅ‘sen meghaladta a 90%-os szintet, a 80%-ra csökkenés egy jelentÅ‘sebb bérlÅ‘ idÅ‘szak végi távozásának köszönhetÅ‘.

Az Appeninn VagyonkezelÅ‘ Holding Nyrt. közel 540 millió Ft-os tÅ‘keemelést hajtott végre négy leánycégében. A tranzakciót követÅ‘en a Holding leánycégeinek tÅ‘keoldali finanszírozása biztosított, a kedvezÅ‘ kamatozású, hosszú távú hitelek a leánycégekben már korábban is rendelkezésre álltak.  A cégcsoport finanszírozása stabil; nincs kifutó, megújítási kényszerrel rendelkezÅ‘ rövid lejáratú bankhitele. A fÅ‘tulajdonos Lehn Consulting 2,5 millió CHF hitelkeretet biztosít a csoport számára.

Az Appeninn 2010. december 20-án újabb akvizíciót hajtott végre. Az üzleti tevékenység kibÅ‘vítésére novemberben megalapított Appeninn Logisztika Zrt. egy nagykanizsai, 0,8 hektáros, belterületi ingatlan megvásárlásáról kötött szerzÅ‘dést. A 600 négyzetméteres üzemcsarnokot és 1400 négyzetméternyi irodahelységet magában foglaló ingatlan a piaci igények széles körét kiszolgáló logisztikai raktárrá fejleszthetÅ‘ minimális beruházással.

A bérlÅ‘i elégedettséget és az üzemeltetés energiahatékonyságát szem elÅ‘tt tartva az Appeninn Holding Nyrt. teljes körű nyílászárócsere programot hajtott végre a Törökvész u. 30/a szám alatti irodaházában.  A projekt beindításásában a komfort és az esztétikum mellett gazdaságossági érvek döntöttek.
 
A Hattyúházban egy jelentÅ‘s bérlÅ‘ elköltözése miatt az idÅ‘szak végén csupán 40 százalékos volt a kihasználtság, a megüresedett irodaterület feltöltésére vonatkozó tárgyalások folyamatban vannak. Az idÅ‘szak végi bérlÅ‘i távozás a negyedév árbevételét nem érintette kedvezÅ‘tlenül, a társaság az utolsó negyedévben is realizálta az elsÅ‘ kilenc hónapban elért árbevételi szintet.

A fenti táblázat nem tartalmazza az Appeninn Logisztika Zrt. adatait. A társaság gazdasági tartalommal bíró működését 2010. december 20-i nagykanizsai akvizícióval kezdte meg. Az év utolsó napjaiban az akvizíció révén megszerzett ingatlan átvételi folyamatai és bérbeadásra történÅ‘ felkészítése zajlott.

A Budapesti ÉrtéktÅ‘zsdén is jegyzett Appeninn VagyonkezelÅ‘ Holding Nyrt. 2011. négy negyedévi gazdálkodásáról a mellékelt gyorsjelentésbÅ‘l többet is megtudhat.


A 2009 végén megalakított Appeninn VagyonkezelÅ‘ Holding Nyrt. Magyarország egyik legdinamikusabban növekvÅ‘ befektetési társasága. Tevékenysége során olyan réspiaci szegmensekre koncentrál, melyekben alacsonyan árazott, ám nagy hozamtermeléssel kecsegtetÅ‘ eszközök szerezhetÅ‘k meg, és tarthatók fenn közép- illetve hosszútávon, befektetési céllal. Ilyen célterület többek között a B-kategóriás irodaházak, valamint az ipari és logisztikai ingatlanok, vagy éppen a speciális igényeket kielégítÅ‘ haszongépjárművek piaca.

Forrás: Goodwill Communications
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 1000m²
2019. 04. 15.
** 300 - 400m²
2019. 04. 04.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj4 - 5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Aktuál Ingatlanpark

Debreceni u. 233.

kiadó raktár6487 m2
bérleti díj2.5 - 2.5 €/m²/hó+áfa

Tulipan Park

Huber u. 5.

kiadó raktár2962 m2
bérleti díj3.5 - 3.7 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Raktár kereső

string(75) "/raktarpiaci-hir/Kozel-150-millios-gyarapodas-az-Appeninn-leanyainal/19682/"
string(13) "18.212.239.56"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"