Itt a legfrissebb irodapiaci világranglista

A bérleti díjak 5 százalékkal emelkedtek a londoni West End alpiacon, ami Hong Kong-ot is megelőzve immáron második alkalommal a világ legdrágább irodapiaca lett - derül ki a a Cushman & Wakefield éves 'Office Space Across the World' tanulmányából.

London -blog.eoffice.netA moszkvai belváros a tavalyi 6. helyezésrÅ‘l idén a harmadik helyre került a bérleti díjak stabilizálódásának és a folyamatos keresletnek köszönhetÅ‘en.

Európában több piacon, közte a frankfurtin és a londonin, hiányoznak a magas minÅ‘ségű területek, a növekvÅ‘ kereslet pedig felfelé húzza az elsÅ‘dleges bérleti díjakat. Ezért bár a teljes regionális kép elég visszafogott volt, nincsenek lényeges különbségek a piacok között. Összességében 3 százalékos emelkedést mért a Cushman & Wakefield regionálisan, mely a 2008-as válság kirobbanása óta mért legmagasabb szám.

Az EMEA régión belül a legnagyobb növekedést a Közel-Kelet és Afrika produkálta a bérleti díjak 14 százalékos emelkedésével.  A régión belüli drágulás a Dél- afrikai Köztársaságban volt a legnagyobb 2013-ban, itt az elsÅ‘dleges bérleti díjak közel 30 százalékkal nÅ‘ttek.

James Young, a Cushman & Wakefield EMEA irodabérbeadási vezetÅ‘je szerint az EMEA régióban a magas minÅ‘ségű területek hiánya hamarosan sok bérlÅ‘t költözésre ösztönöz majd, akik még a limitált minÅ‘ségi területre szeretnének szerzÅ‘dni. A fejlesztések mértéke 2014 végéig várhatóan alacsony marad és ez nyomást gyakorol majd az elsÅ‘dleges bérleti díjakra is.

A bérleti díjak Amerikában is emelkedtek, igaz, csak 1 százakékot. A bérbeadások mértéke 2013-ban Dél-Amerikában elég alacsony maradt, fÅ‘leg Argentínának és Brazíliának köszönhetÅ‘en, ahol a bérlÅ‘i kereslet és a bérleti díjak csökkenését tapasztalták. Kivétel ezalól Ecuador és Kolumbia, ahol erÅ‘s volt az év közbeni kereslet. A következÅ‘ évben Dél-Amerikában várhatóan ismét a bizonytalanság lesz jellemzÅ‘, de a piac Észak-Amerika fejlÅ‘désével egyre stabilabb lesz.

Az Amerikai Egyesült Államokban a kereslet a vártnál gyorsabb gazdasági fellendülés eredményeként növekedett, erÅ‘södött a bérbeadási aktivitás és a befektetÅ‘i bizalom. Bár a bérbeadási teljesítmény elég változó volt az ország területén, New York (Belváros) és Boston teljesítményben felülmúlta a piacot. 2014-ben az USA várhatóan ismét növekvÅ‘ bérleti díjakra számíthat, mellyel vezeti a teljes régió növekedését - írja a Cushman & Wakefield.

Az ázsiai és Csendes óceáni területek bérleti díjai 2013-ban csupán 2 százalékkal nÅ‘ttek. A gazdaság az év elsÅ‘ felében elég "sebezhetÅ‘" volt, de a fÅ‘bb piacokon (Kína és Japán) az év hátralevÅ‘ részében fellendülést tapasztalt a tanácsadó. A régió irodapiaca globális szinten az egyik legdrágább. Hong Kong továbbra is a második helyen áll az összesítésben. Az ázsiai régió teljesítménye 2014-ben a tavalyihoz hasonló lesz, alacsony, de stabil kereslettel, változatlan díjakkal, bérlÅ‘knek nyújtott kedvezményekkel. Az idei elÅ‘rejelzés folyamatos ám lassú növekedésrÅ‘l és a bérlÅ‘i piac további hódításáról szól. A régió irodapiacát Kína, Japán és délkelet Ázsia vezetÅ‘ gazdaságai mozgatják.

Forrás: Napi.hu
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 110 - 130m²
2019. 06. 07.
** 60 - 80m²
2019. 05. 29.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj4 - 5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Polgár Ipari Park

Hajdú utca 40.

kiadó raktár11089 m2
bérleti díj3.95 - 4.15 €/m²/hó+áfa

Raktárépület - Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Park

Richter Gedeon utca 9.

kiadó raktár1159 m2
bérleti díj4.5 - 8 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Raktár kereső

string(67) "/raktarpiaci-hir/Itt-a-legfrissebb-irodapiaci-vilagranglista/45074/"
string(12) "54.174.51.80"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"