Felépült az Unilever környezettudatos hűtőháza

A korábbi sikeres együttműködésre – az Unilever székház kialakítására - alapozva a Cushman & Wakefield a fogyasztási cikkeket gyártó és forgalmazó világcég veszprémi jégkrémgyárának bővítési projektjéhez is a DVM group-ot választotta partneréül. A sokoldalú -tervező, kivitelező, tanácsadó- cégcsoport ezúttal a 2,2 milliárd forint összértékű beruházás projekt menedzsmentjét és környezettudatos tanácsadói feladatát látta el.

A DVM group számára minden megbízás kiindulópontja a fenntarthatósági elvek figyelembevétele, amit most maximálisan érvényesíthetett is, hiszen ez egybecsengett a megrendelÅ‘i igényekkel. A világszinten is korszerű, nagy kapacitásúhűtÅ‘ház beruházásának a célja ugyanis az igények kiszolgálása és a folyamatok optimalizálása mellett  az Unilever karbon-lábnyomának csökkentése volt.

A projekt során a meglévÅ‘hűtÅ‘házi kapacitást bÅ‘vítették további három épületblokk megépítésével, így együttesen mintegy 12 000 paletta tárolására szolgálóhűtÅ‘ház kezdte meg a működését. Ehhez, valamint a kapcsolódókiszolgálóterületek (új irodaszárny, kompresszorház, raktárak, árukiadó, étterem, melegedÅ‘, öltözÅ‘, targoncatöltÅ‘) kivitelezésének lebonyolításához nyújtottak segítséget a DVM group szakértÅ‘i.  A nagyformátumúfejlesztés eredményeként a veszprémi gyár szén-dioxid kibocsátása és vízfelhasználása egyaránt lényegesen kisebb összehasonlítva egy szokásos hűtÅ‘házzal. Az új csarnokban a jelenlegi legkorszerűbb hűtéstechnológia került beépítésre, miközben az épületszerkezet kialakításánál a leghatékonyabb hÅ‘szigetelési megoldásokat alkalmazták. A hűtÅ‘házba mozgásérzékelÅ‘kkel vezérelt LED világítást építettek be, és a kültéri világítás is ilyen lámpákkal történik.  A tetÅ‘rÅ‘l összegyűjtött csapadékvizet a kondenzátorok hűtésére használják fel, a technológiai folyamatok során keletkezÅ‘hulladékhÅ‘t pedig az iroda- és a kiszolgálóterületek fűtésére, illetve a használati meleg víz elÅ‘állítására fordítják. Nem elhanyagolhatótény az sem, hogy az eddigi külsÅ‘raktározás rengeteg többlet szállítást -ezáltal szén-dioxid kibocsátást- jelentett, ami most egycsapásra megszűnt. A fenti intézkedésekkel összességében 10%-kal csökken a gyár szén-dioxid kibocsátása.

Az Unilever már 2011-ben - a Fenntarthatósági Terv értelmében - új alapokra helyezte 1992-ben  épült jégkrémgyárának működési stratégiáját, megtéve ezzel az elsÅ‘fontos, ökotudatos lépést, hiszen miközben a forgalom várhatóan megduplázódik, 2020-ra az egyes termékek teljes életciklusra vonatkozókörnyezetterhelése felére csökkenhet.

Összességében elmondható, hogy az Unilever, a Cushman & Wakefield és a DVM group együttműködése tovább erÅ‘síti a három cég fenntarthatóság iránti elkötelezÅ‘désérÅ‘l kialakulóban lévÅ‘képet.

Forrás: Cushman&Wakefield
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 110 - 130m²
2019. 06. 07.
** 60 - 80m²
2019. 05. 29.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj4 - 5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Ferihegy Ipari Park

Új Ecseri út 2.

kiadó raktár0 m2
bérleti díj3 - 3 €/m²/hó+áfa

X. kerületi raktár kiadó

Maláta utca

kiadó raktár600 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Raktár kereső

string(70) "/raktarpiaci-hir/Felepult-az-Unilever-kornyezettudatos-hutohaza/38389/"
string(13) "34.207.78.157"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"