Felavatták az új Market székház Nívódíját

Ünnepélyes keretek között felavatták a tavaly átadott, új Market székház Építőipari Nívódíját. A helyszínen - Óbudán, a Bojtár utcában - lezajlott eseményen részt vettek a díjat odaítélő Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriumának és Bíráló Bizottságának képviselő tagjai, a beruházó – egyúttal a Market anyavállalata -, a WING Zrt vezetője és a megvalósításban részt vállalók, köztük a saját székházát kivitelező Market Építő.

Az épület a legrangosabb hazai szakmai kitüntetés díját a magas színvonalú megvalósítás elismeréseként kapta meg. A közreműködÅ‘ vállalatok és az Å‘ket képviselÅ‘ vezetÅ‘k munkájának elismerését mostantól az ÉpítÅ‘ipari Nívódíj emléktáblája Å‘rzi az épületen.

A Market Székház látványos és egyedi megjelenésű, magas minÅ‘ségű, példaértékű épület. Rendkívül rugalmas térkialakítás, a dizájnban a vállalati arculat megjelenítése és innovatív, minÅ‘ségi technológiai megoldások felhasználása jellemzi. Az elkészült különleges épület az itt dolgozók, az ide látogatók és az ingatlanszakma tetszését is elnyerte.

Díjazottak

Market ÉpítÅ‘ Zrt., Scheer Sándor vezérigazgató
FejlesztÅ‘: WING Zrt, Noah M. Steinberg elnök-vezérigazgató
TervezÅ‘: Schön Építész Iroda Kft., Dúzs Sándor
Műszaki irányító: Moratus SzerkezetépítÅ‘ Kft, Jade Kft, Ensi Kft

A díjról

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), az Építéstudományi Egyesület (ÉTE), a Magyar ÉpítÅ‘művészek Szövetsége (MÉSZ) és a Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozata (MMKÉT) által alapított díjat 1999. óta ítélik oda az ország legkiválóbb építÅ‘ipari kivitelezÅ‘ csapatának.

A Market Székházról - Modern, letisztult dizájn

Az épület egy pinceszint, földszint, 4 emelet kialakítású, kb. 20 * 30 m alaprajzi méretű, 16 m magas hasáb. A szintek egy függÅ‘leges közlekedÅ‘ magra vannak felfűzve. Karakterében teljesen letisztult, képletszerű: öt szint magas puritán, homogén karakterű keretbe foglalt, teljesen transzparens szintek, köztük három szint magas, tetÅ‘kertként kialakított átrium, a második emelettÅ‘l felfelé. A földszinten található a lobbytér mellett a kávézó, kantin, illetve a nyugati szárnyban iroda. A földszintre helyezték a mozgásukban korlátozottak számára is alkalmas mosdót, melyet a többi szintrÅ‘l akadálymentes panoráma liftekkel lehet megközelíteni.

Egyedi építészeti koncepció

Az alapkoncepció szerint a két tömör végfal menti sávokat használják a természetes megvilágítást nem igénylÅ‘ funkciók elhelyezésére. Az épület teljesen transzparens, a fekete szÅ‘nyegpadlóval borított álpadlótól a látszóbeton födémekig keret nélküli üveg válaszfalak futnak, melyek jórészt tolóajtókkal biztosítják az egyes terek közötti átnyithatóságot. A földszinti lobby tér internet csatlakozási lehetÅ‘séggel rendelkezÅ‘ várakozófotelekkel bútorozott, míg a kávézóban két internetes állomás is található. Az elsÅ‘ emeleten az irodaterek mellett egy oktatóterem, valamint mobil falakkal összenyitható tárgyalók  biztosítják a személyes kommunikációs lehetÅ‘ségeket.

Környezettudatos építészet

Az épületben hasznosítják a lapostetÅ‘n összegyűlÅ‘ szürkevizet, illetve a tetÅ‘n elhelyezett napkollektorok segítenek a használati melegvíz ellátásban, a napcellás panelek pedig elektromos áramot termelnek.

Különleges külsÅ‘ nyílászárók

A homlokzati üvegfalak 50 mm széles WICONA lizénákból építkeznek, ezek karakterében függÅ‘leges tagolású, szabálytalan osztásközű függönyfalak. A vízszintes bordák az álpadló felsÅ‘ síkjában, alig láthatóan, süllyesztett takaróval jelennek meg, a fix üvegfalelemek a födémszél elÅ‘tt 15 cm-re elfutnak, így az üvegfalon keresztül látni engedik a látszóbeton minÅ‘ségű födémszéleket. A lég- és hangzárást a vízszintes bordák biztosítják, a megfelelÅ‘ gyári alkatrészekkel. A függÅ‘leges lizénák szabálytalan osztásai között visszatérÅ‘ állandó osztásköz 550 mm, ezekben a függÅ‘leges sávokban kapnak helyet a buktatható szárnyak, melyek fa külsÅ‘ megjelenésűek, természetes fa tokborítással.

Forrás: WING Zrt.
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 100 - 120m²
2019. 08. 20.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj4 - 5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Alba Raktárközpont

Székesfehérvár Mártírok útja 60.

kiadó raktár5500 m2
bérleti díj2.2 - 2.2 €/m²/hó+áfa

MetLog Szolnok

Csaba u. 26-28.

kiadó raktár8500 m2
bérleti díj2.2 - 3.9 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Raktár kereső

string(73) "/raktarpiaci-hir/FelavattAik-az-Aoj-Market-szAckhAiz-NAsvAsdAsjAit/20889/"
string(14) "34.238.194.166"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"