Európa legjobb középülete lett az MTVA székház

Európa legjobb középületének választották a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) budapesti székházát, a díjat hétfő éjjel vette át Londonban az ingatlant fejlesztő WING Zrt. képviselője.

Miután a Finta Stúdió építészei által tervezett székház és gyártóbázis Magyarország legjobb középülete lett és a European Property Awards versenyében is gyÅ‘zött, indulhat a világ legjobb középülete címért - közölte az ingatlanfejlesztÅ‘ társaság kedden az MTI-vel.

Az év késÅ‘bbi szakaszában a European Property Awards legmagasabb pontszámot elért gyÅ‘ztesei megmérkÅ‘znek az ázsia-csendes-óceáni, az afrikai, az észak- és dél-amerikai, valamint az arab régió elsÅ‘ helyezettjeivel, hogy kiderüljön, az egyes kategóriákban melyiküké lesz a világ legjobbjának járó World's Best cím - olvasható az összegzésben.

"Büszkék vagyunk, hogy az európai régiót képviselhetjük a világ legnagyobb ingatlanfejlesztÅ‘inek sorában. A díj nemzetközi elismerésese annak, hogy a WING projektjei világszínvonalat képviselnek Magyarországon" - idézi a közlemény Noah M. Steinberget, a fejlesztÅ‘ WING Zrt. elnök-vezérigazgatóját.

Stuart Shield, az International Property Awards elnöke arról adott tájékoztatást, hogy idén 29 európai országból érkeztek nevezések, a színvonal kiemelkedÅ‘en magas volt. Az egyes kategóriák gyÅ‘ztesei a maguk területén kivételesen magas szakmai tudásról és versenyképességrÅ‘l tettek tanúbizonyságot.

TervezÅ‘i kellemes, funkcionális és a környezetébe jól illeszkedÅ‘ épületegyüttesnek tartják az MTVA gyártóbázisát, amely eredetileg a Magyar Televízió számára épült, de az egységes közmédia létrejötte óta itt készülnek a Duna Televízió Zrt. által megrendelt műsorok, itt működik a közös közszolgálati hírportál, a Híradó.hu szerkesztÅ‘sége és az MTI Új Média is.

Fekete Antal, a tervpályázatot még 2000-ben megnyert Finta Stúdió építésze a koncepcióról szólva korábban az MTI-nek elmondta: egy nagyon egyszerű, gazdaságos, racionális épületegyüttest akartak megalkotni, amely illeszkedik az óbudai ipari környezetbe, fÅ‘ként, hogy maga is ipari épület, gyártóbázis. A belsÅ‘ anyaghasználatot is ehhez igazították: márvány, gránit, arany helyett egyszerű, de barátságos atmoszférájú, színes falakkal operáltak. Az irodaépületben igyekeztek kellemes munkakörnyezetet teremteni az "emberi léptékű aulával" és a világos, jó arányú udvarokkal, "ahol igazi fák nÅ‘nek".

A European Property Awards a nagy hagyományokkal rendelkezÅ‘ International Property Awards része. A díjat több kategóriában adják át ingatlanfejlesztÅ‘knek, ügynökségeknek, elismeréseket osztanak ki a legjobb építészeti és belsÅ‘építészeti megoldásokért is. Idén összesen 41 kategóriában adták át az európai elismeréseket, ezek közül a Public Service Development elnevezésűben nyert az MTVA székháza - közölte a fejlesztÅ‘ cég, amely az egyik legnagyobb magántulajdonban lévÅ‘ magyar ingatlanvállalkozás.

Az általa fejlesztett projektek közé tartozik például az Átrium Park irodaház, az Allianz Székház, a Millenáris Irodaházak, a Bajor és Polár Center, az East Gate Business Park, a Dél-pesti Üzleti Park, valamint az ország elsÅ‘ környezettudatos üzletközpontja, az Å‘sszel átadandó Hegyvidék Központ.

Forrás: IngatlanHírek.hu
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 15 - 30m²
2021. 06. 09.
** 10 - 30m²
2021. 06. 02.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

A Prologis Ipari Park Szigetszentmiklós

kiadó raktár12000 m2
bérleti díj3.93 - 4.04 €/m²/hó+áfa

City-Trans bértárolás, raktározás

Bécsi út 30-34.

kiadó raktár0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár5000 m2
bérleti díj2.5 - 6 €/m²/hó+áfa

A Prologis Ipari Park Szigetszentmiklós

kiadó raktár12000 m2
bérleti díj3.93 - 4.04 €/m²/hó+áfa

Raktárépület - Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Park

Richter Gedeon utca 9.

kiadó raktár1159 m2
bérleti díj4.5 - 8 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár5000 m2
bérleti díj2.5 - 6 €/m²/hó+áfa

Raktár kereső

string(76) "/raktarpiaci-hir/EurAspa-legjobb-kApzAcpAflete-lett-az-MTVA-szAckhAiz/41194/"
string(10) "3.80.5.103"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"