Drágulás várható a logisztikai ingatlanok piacán

A Prologis legfrissebb kutatásában azt vizsgálta, hogy a különböző iparágak előrevetíthető fejlődése hogyan befolyásolhatja a raktáringatlanok bérbeadását és a bérleti díjak alakulását.

A 21 országban közel 53 millió négyzetméternyi ipari ingatlan tulajdonnal rendelkezÅ‘ Prologis közétette legfrissebb kutatási eredményeit a globális logisztikai ingatlan piacról, amelynek sokatmondó már a címe is:„ A logisztikai ingatlanpiac növekedése: keresletelemzés a vezetÅ‘ ügyfél-iparágak szerint”.

logisztika

A jelentés megállapítja, hogy a logisztikai ingatlanok iránti kereslet továbbra is sokrétű, és számos iparág terjeszkedésébÅ‘l fakad. A vállalat kutatási csoportja a három, aktuálisan legizgalmasabb területet vizsgálta: a fogyasztókat kiszolgáló ügyfeleket, mert Å‘k adták az aktivitás jelentÅ‘s részét a logisztikán belül; az elektronikai, lakásépítési, autóipari és e-kereskedelmi szektorokat, ahol jelentÅ‘s volt a növekedés; valamint a logisztikai szolgáltatókat, amelyek a jövÅ‘beni növekedés forrásai lehetnek

 

„Az ügyfelek iparágai és a logisztikai kereslet egyaránt erÅ‘sen növekszenek” – mondta Chris Caton, a Prologis Research vezetÅ‘je, alelnök. „A tavalyi év során egyértelműen javult az új bérleti megállapodásokkal kapcsolatos döntéshozási környezet. Az ügyfelek egyre inkább felismerik a lehetÅ‘séget, hogy rögzítsék a jelenlegi árakat még az elérhetÅ‘ területek hiánya, a szerény fejlesztési tevékenység és a helyettesítési költségek emelkedése miatt várható drágulás elÅ‘tt.”

 

Sok felhasználó úgy látja, hogy a bérleti díjak további növekedésének feltételei elÅ‘álltak.  Ezt a mai alacsony szintű üresedési rátával, a szerény mennyiségű befejezésre váró új kínálattal indokolják, és elÅ‘revetítik a kereslet által elÅ‘hívott új projektek megjelenését a piacon.

A teljes jelentés elérhetÅ‘ angol nyelven.

Forrás: ProLogis
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 1000m²
2019. 04. 15.
** 300 - 400m²
2019. 04. 04.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj4 - 5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

ÁTI DEPO Zrt. Győri Depó

Kandó K. u. 17.

kiadó raktár4000 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ

M4 kijárat

kiadó raktár110000 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Raktár kereső

string(72) "/raktarpiaci-hir/Dragulas-varhato-a-logisztikai-ingatlanok-piacan/45118/"
string(12) "3.84.182.112"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"