Bejött a spekulatív raktárfejlesztés Polgáron

Indiai autóipari beszállító költözik a Polgár Ipari Parkba.

Újabb nagyvállalattal bÅ‘vült a Polgár Ipari Park bérlÅ‘inek tábora. Az egyik legjelentÅ‘sebb indiai autóipari beszállító, a SONA Group magyarországi tagja, a SONA BLW Hungary Kft. közel 10 ezer négyzetméteres területre szóló bérleti megállapodást írt alá a tulajdonos-fejlesztÅ‘ InfoGroup cégcsoporttal. A precíziós fémmegmunkálással foglalkozó vállalkozás összesen 150 fÅ‘t foglalkoztat majd és még az idén megkezdi a gyártást Polgáron.

Az InfoGroup a vidéki logisztikai piacon egyedülállóan, újra spekulatív módon fejlesztett, és 2016 januárjában átadott csarnoképülete az elmúlt hónapok tárgyalásainak eredményeként máris bérlÅ‘re talált. Az bérbeadásban a Colliers, valamint a Cushman&Wakefield ingatlanügynökségek működtek közre.  Az indiai hátterű SONA BLW Hungary Kft augusztusban már birtokba vette az egyik, 4262 négyzetméter raktár- és 459 négyzetméter irodaterületbÅ‘l álló csarnokot. Októberben érkeznek az elsÅ‘ gépek, a gyártás a negyedik negyedévben kezdÅ‘dhet. A vállalat 2017 szeptemberétÅ‘l foglalja el a második épületet, amely 4215 négyzetméteren raktárat, további 469 négyzetméteren pedig irodákat és kiszolgálóhelyiségeket foglal magában. A SONA Indián kívül eddig csak Németországban és az Egyesült Államokban rendelkezett gyártóüzemekkel.A SONA Csoport terjeszkedési tervei keretében gyártó telephelyet keresett Közép-Kelet-Európában. Az utóbbi években számos nemzetközi autóipari vállalat telepedett le Magyarországon, amit a SONA Csoport határozottan pozitív tényezÅ‘ként értékelt, amikor befektetése helyszínéül Magyarországot választotta. A befektetÅ‘barát magyar környezet, a Polgár Ipari Park által kínált versenyképes bérleti feltételek és rugalmas bÅ‘vülési lehetÅ‘ségek, valamint az együttműködÅ‘ légkör, amelyet Polgár városvezetése tanúsított, mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy a SONA Magyarországon építi fel új üzemegységét.”- mondta Sunjay Kapur a SONA Group ügyvezetÅ‘je.

Székely Ádám, az InfoGroup ügyvezetÅ‘je  a megállapodás aláírása kapcsán elmondta: „A SONA betelepülése sokkal több üzleti sikernél: nagyszámú új munkahely jön létre egy kiemelt jelentÅ‘ségű gazdasági ágazatban, emellett tovább erÅ‘södik a térség szerepe a hazai ipariingatlan-piacon. Bízunk abban, hogy az indiai vállalatot követve újabb cégek vetik meg a lábukat Polgáron.”
 A 2013 óta Regionális Logisztikai Központ címmel büszkélkedÅ‘ ipari park olyan hazai, valamint multinacionális cégeket tudhat a bérlÅ‘i között, mint a Jabil Circuit, a Toyota Tsusho, a Volvo vagy a Gyermelyi.

Az M3 autópálya közvetlen közelében elterülÅ‘ Polgár Ipari Park eddig megépült, 27 ezer négyzetmétert meghaladó csarnokai 100%-os kihasználtsággal működnek. SÅ‘t, az újonnan épült csarnok második épületét a SONA beköltözéséig egy meglévÅ‘ bérlÅ‘ hasznosítja, így már most látszik, hogy 2017 szeptemberétÅ‘l újabb raktárterületre van igény a parkon belül. A tulajdonos-fejlesztÅ‘ InfoGroup Cégcsoport további mintegy 90 ezer négyzetméternyi létesítmény koncepciótervével rendelkezik, ezek között a hagyományos „big-box” raktárak mellett úgynevezett cross-dock és hűtött raktárak is szerepelnek. A park továbbá fejlesztési telkeket kínál hosszú távú befektetÅ‘knek és telephelyet keresÅ‘ vállalatoknak.

Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 1800 - 2000m²
2019. 05. 14.
** 150 - 300m²
2019. 05. 09.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj4 - 5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

inNove Business Park

Táblás u.39.

kiadó raktár1 m2
bérleti díj4.9 - 4.9 €/m²/hó+áfa

Eladó KISKUNLACHÁZA HŰTŐHÁZ

Védgát ut 7

kiadó raktár0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Raktár kereső

string(69) "/raktarpiaci-hir/Bejott-a-spekulativ-raktarfejlesztes-Polgaron/45744/"
string(12) "18.234.51.17"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"