Appeninn: aktívabbak a piacon az autóipari bérlők

Az elmúlt hónapok trendjét igazolja vissza az Appeninn Holding bérlői aktivitása is: látványosan megnövekedett a gépjárműiparból származó bérlők érdeklődése. A változatos tevékenységet folytató vállalkozások előőrsei ráadásul egyre többször tudnak beszámolni arról, hogy 1-2 év elteltével már bővítésben gondolkodhatnak.

A válság kirobbanásának egyik legkomolyabb áldozata világszerte a személygépkocsi gyártás és értékesítés volt. Lassacskán kezd magára találni az iparág a világban – Magyarországon is a korábbi éveket meghaladó értékesítési számokról számolnak be a szakmai adatszolgáltatók, igaz ezt néhány szabályozói változtatás is segítette.

A szakemberek általában a gazdasági konjunktúra korai jeleként szokták értékelni, ha a logisztikai kapacitások helyreállításához például a közúti tehergépjárművek rendelése növekedésnek indul: szerencsére ez hazánkban is megfigyelhetÅ‘, igaz hónapról hónapra ingadozik a trend: jelenleg a kamionok májusi felfutása segíti a haszongépjármű szegmenset.

„2011. egyik legkomolyabb fegyvertényének értékeltük, hogy a Volvo Hungáriának mi biztosíthattuk az új nagykanizsai telephelyüket régiós Volvo Truck Centerük létrehozásához.” – meséli Székely Gábor, az Appeninn igazgatótanácsának elnöke. „Az eltelt egy évben újabb járműipari ügyfelekkel bÅ‘vültünk, ráadásul azok a számításaink is bejöttek, ahol kifejezetten ezt a kört céloztuk elÅ‘zetes terveinkben”.

Nagykanizsán alig 600 négyzetméter maradt a komplexumból üresen, miután gumijavító és kereskedÅ‘ cég is költözött a Volvo mellé. Ugyancsak gépjárművek javításával foglalkozó vállalkozások bérlik a fÅ‘város XIV. kerületében található Egyenes utcai telephelyet, erÅ‘sítvén a környék autóipari orientációját.
„Kecskeméti ingatlanjaink értékét is megnöveli a Mercedes beruházás, ahogy minden másét is a városban. De elmondhatjuk, hogy hasonlóan jó lépés volt Mikepércsen akvirálni, tekintve, hogy a debreceni fapados reptér beindulása lökést adott a környéknek.” – meséli Székely.
Az autóipari bérlÅ‘knek kifejezetten elÅ‘nyös, ha nem a legforgalmasabb belvárosi lokációkon foglalnak helyet. A fÅ‘város tekintetében ezt a kiköltözési folyamatot a dugódíjjal kapcsolatos félelmek és bizonytalankodás is erÅ‘síteni fogja. Ugyanakkor természetesen számít a jó megközelíthetÅ‘ség is,
haszongépjárművek esetén pedig a számukra használható fÅ‘útvonalak, esetleg autópályák közelsége. „Ami a bérbeadói hozzáállást illeti, a rugalmasság, a gyors beüzemelésben való közreműködés, az egyedi fejlesztések lebonyolításában való jártasság is komoly elÅ‘ny a mi részünkrÅ‘l, ahogy a finanszírozhatóság terén nyújtott segítségünk” – állítja Székely.

Forrás: IngatlanHírek.hu
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 110 - 130m²
2019. 06. 07.
** 60 - 80m²
2019. 05. 29.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj4 - 5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Log1

Gyár u. 2.

kiadó raktár1649 m2
bérleti díj5.5 - 5.5 €/m²/hó+áfa

MetLog Celldömölk

Csokonai utca 53.

kiadó raktár6007 m2
bérleti díj2.2 - 2.2 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Raktár kereső

string(72) "/raktarpiaci-hir/Appeninn-aktivabbak-a-piacon-az-autoipari-berlok/38737/"
string(12) "54.174.51.80"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"