A globális kiskereskedelmi piac újjászületése

A kiskereskedelmi világ a Cushman & Wakefield Retail Market View tanulmánya szerint egy határoktól mentes globális piac. Ezen piacnak a fejlett kiskereskedelmi piacok az alapjai, míg a fejlődő piacok a növekedés legfőbb mozgatórugói.

Glenn Rufrano, a Cushman & Wakefield Elnök Vezérigazgatója szerint: “Rengeteg lehetÅ‘ség van a pénzköltés növelésére a fejlÅ‘dÅ‘ országok középosztályában, mely a vásárlók új generációját hozza létre.” A fejlÅ‘dÅ‘ országok gazdasági növekedése– ahol a GDP növekedés várhatóan, 2012-ben 6,3 százalékra növekszik a fejlett országok 2,1 százalékos növekedéséhez képest – vezeti majd a középosztályt és növeli a lakossági fogyasztás mértékét. A fejlÅ‘dÅ‘ piacok egy fÅ‘re jutó bevétele várhatóan jelentÅ‘sen megnövekszik 2020-ig, melybÅ‘l India 200, Kína 125, Anglia 20 és Amerika is 20 százalékos növekedésért felel majd.

 

A kiskereskedelem teljesítményéhez hasonlóan a fejlett és a fejlÅ‘dÅ‘ piacokon a kiskereskedelmi fogyasztás növekedése a luxus és az akciós termékeket forgalmazó kiskereskedÅ‘k sikerét bizonyítja, míg a középkategóriás kiskereskedÅ‘k csak kis növekedéssel számolhatnak. A fejlÅ‘dÅ‘ piacok étvágya rendkívüli a luxus termékek iránt és az akciós termékeket forgalmazó kiskereskedÅ‘k is jól teljesítettek a fejlett piacokon, ami kis bevétel növekedéshez vezetett, valamint ahhoz, hogy a vásárlók a számukra áhított termékek helyett csak a legszükségesebbeket veszik meg. Az internetes vádsárlás és az e-kereskedelem szintén fontos szerepet játszik a fejlÅ‘dÅ‘ országok esetében, ahol a folyamatosan növekvÅ‘ középosztály rohamosan alkalmazkodik az új technológiákhoz. Az e-kereskedelem Indiában 2011 és 2016 között várhatóan 57,3 százalékkal növekszik majd a fejlett Amerikával ellentétben, ahol ez a növekedés csupán 11,2 százalékra rúg.

 

“A kiskereskedÅ‘k folyamatosan változtatják stratégiájukat és a működési modelljeiket, legyen szó ’high-tech’ vásárlókról, a bolti tapasztalatok és a mobil vásárlás ötvözésérÅ‘l, az ’omnichannel’ marketing kampányok fejlesztésérÅ‘l vagy a ’pop –up’ üzletek és közösségi oldalak által teremtett különlegességekrÅ‘l.” fűzte hozzá Mr. Rufrano. A fejlÅ‘dÅ‘ országok is vonzzák a befektetÅ‘k figyelmét. A 2009-es mélypont óta világszerte fellendült a kiskereskedelem. Míg a hozamok az elmúlt években Európában és Amerikában is elég egyenletesen mozogtak, a fejlÅ‘dÅ‘ ázsiai piacokon jelentÅ‘sen csökkentek, mely a régió kedveltségét és a befektetési ingatlanok hiányát bizonyítja. A külföldi befektetési aktivitás is 25 százalékkal emelkedett a 2011-es években.

 

A kiskereskedelmi befektetések célpontjai továbbra is azon “kapualj” városok lesznek, mint Hongkong, London, New York és Tokió. Ezen városokban a legmagasabbak a kiskereskedelmi bérleti díjak, de a legnagyobb növekedés a fejlÅ‘dÅ‘ piacokon tapasztalható. Amerikában a kiskereskedelmi bérleti díjak növekedését Dél- Amerika vezette tavaly, az európai fejlÅ‘dÅ‘ városok közül pedig Helsinki, Moszkva, Tampere, Szentpétervár és Isztambul.

Forrás: Cushman&Wakefield
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 110 - 130m²
2019. 06. 07.
** 60 - 80m²
2019. 05. 29.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj4 - 5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Lőrinci Raktárbázis

Fáy u. 2

kiadó raktár8000 m2
bérleti díj1.85 - 0 €/m²/hó+áfa

Log2

Gyár u. 2.

kiadó raktár571 m2
bérleti díj5.5 - 5.5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Raktár kereső

string(69) "/raktarpiaci-hir/A-globalis-kiskereskedelmi-piac-ujjaszuletese/36765/"
string(12) "54.174.51.80"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"