10 milliárdos értékben alakította át hitelportfólióját az Appeninn

Az Appeninn Holding Nyrt. 250 millió forintos, a Növekedési Hitelprogram (Nhp) forrásaira épülő forinthitel megállapodást kötött egyik finanszírozó bankjával. A hitelt a bank a mai napon folyósította a dinamikusan növekvő tőzsdei társaságnak, amely e lépéssel összesen 10 milliárd forint értékben cserélte kedvezőbb feltételű forrásokra egyes projekthiteleit.

A most lezárt hitel megállapodás révén a társaság kedvezÅ‘ 2,5 százalékos kamatú forint forrásra cserélte három különbözÅ‘ ingatlanjához kapcsolódó korábbi devizahitelét.

 

„A jelenlegi kamatkörnyezet lehetÅ‘séget kínált számunkra, hogy forrásszerkezetünket átalakítsuk, és még elÅ‘nyösebb feltételekkel vonjunk be banki hitelforrást, mint a megelÅ‘zÅ‘ években. Az idei esztendÅ‘ben aláírt megállapodásokkal az Appeninn Nyrt. hitelszerkezetét kedvezÅ‘bbé tettük; egyrészt olcsóbban jutottunk a forrásokhoz, másrészt a bevételek devizanemével megegyezÅ‘, egységesen 10 éves lejáratú hitelekre cseréltük a korábbiakat, összesen mintegy 10 milliárd forintos értékben. Mivel stratégiánknak megfelelÅ‘en a magas jövedelemtermelÅ‘ potenciállal rendelkezÅ‘ projekteket akvirálva növekedünk, ingatlanállományunk további intenzív bÅ‘vítését is segítik ezen lépések, hiszen az így felszabaduló forrásokat portfóliónk növelésére fordíthatjuk.” - emelte ki Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója.

 

Hitel

összege

Új

devizanem

Kamat (%)

IdÅ‘táv

Banki

partner

30 millió

euró

2,25-2,5%

3 havi EURIBOR

10 év

ERSTE Bank

130 millió*

forint

2,5%

10 év

Orgovány Tak. Szöv.

407 millió*

forint

1,7%

10 év

K&H Bank

250 millió*

forint

2,5%

10 év

OTP Bank

 

 *A Növekedési Hitelprogram keretei között létrejött finanszírozási megállapodás.

 

„Az ingatlan-portfóliónkhoz kapcsolódó finanszírozás átalakítása a cégcsoport eredményességét is kedvezÅ‘ irányba befolyásolja, amellett hogy forrásokat szabadít fel a további akvizíciók megvalósításához. A középtávon kitűzött ingatlanállomány felépítéséhez kedvezÅ‘ a piaci környezet, hiszen az ingatlanak árazási szintje megfelelÅ‘ a beszálláshoz, a finanszírozási lehetÅ‘ség a jól működÅ‘ cégek számára adott, miközben a bérleti díjak csökkenése megállt.”- összegezte Székely Gábor.

 

Az Appeninn elsÅ‘sorban a fÅ‘városi B kategóriás irodapiacon épített ki jelentÅ‘s pozíciókat, emellett a fÅ‘városi és vidéki city-logisztika szegmensben van jelen, magas kihasználtság mellett működÅ‘ ingatlanokkal. „Az általunk megcélzott ingatlanpiaci területen, a fÅ‘városi B kategóriás irodapiac felsÅ‘ szegmensében a bérleti kereslet stabil. E szektort erÅ‘síti az A kategóriás ingatlanokból költségoldalról kiszoruló, de jó lokációt és magas színvonalú irodakörnyezetet keresÅ‘, fizetÅ‘képes nagy-, közép- és kisvállalatok köre is. E vállalkozások számára a kedvezÅ‘ költségszint mellett a rugalmas és hatékony üzemeltetés nagy elÅ‘nyt jelent, amelyet mi biztosítani tudunk számukra”- mondja Székely Gábor. „Az elmúlt hónapokban aláírt banki megállapodásaink is bizonyítják, hogy a hazai hitelintézetek keresik a megfelelÅ‘ minÅ‘ségű projekteket és cégeket. Emellett a tÅ‘zsdei jelenlét, az átlátható működés a banki partnerek számára is értéket jelent, amely a részvényesek felé a cégcsoport által elért kedvezÅ‘ kondíciók révén csapódik le. A meghosszabbított Növekedési Hitelprogram keretei a további portfólió bÅ‘vítési terveinkhez is vonzó feltételeket biztosítanak számunkra."

Forrás: IngatlanHírek.hu
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 1000m²
2019. 04. 15.
** 300 - 400m²
2019. 04. 04.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj4 - 5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

ÁTI-Sziget Ipari Park

Pf.: 18.

kiadó raktár36000 m2
bérleti díj2.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

MetLog Győr

Kandó utca 7.

kiadó raktár6000 m2
bérleti díj3.3 - 3.3 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Raktár kereső

string(90) "/raktarpiaci-hir/10-milliardos-ertekben-alakitotta-at-hitelportfoliojat-az-Appeninn/44598/"
string(13) "18.212.239.56"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"