Véglegesítették a Prologis portfólióját

A Prologis és a Hines, egy magántulajdonban lévő globális ingatlanbefektetési, fejlesztési és menedzsment vállalat bejelentette a Prologis portfóliójának 163 796 négyzetméteres részéről szóló, a Hines Global REIT Poland Logistics Holding I LLC részére történő eladási tranzakció lezárását. A teljes eladási ár körülbelül 130 millió dollár.

Az értékesített portfólió tizenegy ingatlanból, közte tíz épületből és egy földterület-csomagból áll a Prologis négy disztribúciós parkjában, amelyek a Prologis Park Warsaw, a Prologis Park Warsaw III, a Prologis Park Wroclaw II és a Prologis Park Bedzin. A tíz ingatlanból kettő a Prologis, öt a Prologis European Properties (Euronext: PEPR), négy pedig a Prologis European Properties Fund II portfóliójából származik. A létesítmények átlagos kihasználtsága 92,8%. A Hines Poland, a tulajdonos Hines Global REIT megbízásából látja majd el a vagyonkezelői és üzemeltetői feladatokat. A korábban „Prologis Park” néven ismert parkokat az új tulajdonos „Disztribúciós Park” néven üzemelteti tovább. A Hines ezt az elnevezési stratégiát alkalmazza a brazíliai, 13 logisztikai létesítményből álló portfóliójánál is.

 

Mieczysław Godzisz, a Hines lengyelországi szenior ügyvezetője igazgatójaelmondta: „Az ipari parkok kitűnő felvásárlást jelentenek a Hines Global REIT számára, erős bérlőik és magas minőségük miatt. A Prologis csapat professzionális hozzáállása és minősége megkönnyítette a felvásárlási folyamatot. A tranzakció nagyszerű platformot hozott létre a jövőbeli régiós üzletek számára.” „Örömünkre szolgál a tranzakció lezárása a Hines Global REIT-tel, amelynek eredményeképpen a vállalat kiváló minőségű, egész Lengyelországot átfogó és magas kihasználtsággal rendelkező portfólió tulajdonosává vált, és amely révén a Prologis továbbléphet befektetési stratégiája megvalósításában, és átcsoportosíthatja tőkéjét” – mondta Ben Bannatyne, a Prologis közép- és kelet-európai ügyvezető igazgatója. A Prologis képviselője a tranzakcióban a Jones Lang La Salle volt. A Prologis piacvezető a logisztikai és disztribúciós létesítmények lengyelországi piacán, több mint 2,1 millió négyzetméteres területet kínál 26 disztribúciós parkban (2011. december 31-i adat).

Tartalmi partnerünk a 

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj3 - 5 €/m²/hó+áfa

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

Ungvár Irodaház raktár

Ungvár utca 64-66.

kiadó raktár331 m2
bérleti díj4.9 - 5.8 €/m²/hó+áfa

Dunakeszi raktárcsarnok

kiadó raktár5350 m2
bérleti díj4.5 - 0 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Irodaház kereső

string(63) "/raktarpiaci-hir/Veglegesitettek-a-Prologis-portfoliojat/34877/"
string(13) "34.228.142.94"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"