Több lesz az alacsonypadlós autóbusz a fővárosban

Tizenöt darab fiatal, mindössze négyéves, használt, de korszerű, száz százalékban alacsonypadlós Volvo autóbuszt állít forgalomba a BKK és a BKV. A klimatizált utasterű szóló autóbuszok a pesti oldalon bővítik az akadálymentes autóbuszparkot.

Tizenöt jó állapotú, használt, a Volvo licence alapján a székesfehérvári Alfabusz által 2009-ben épített autóbuszra vonatkozó tartós bérleti szerződést köt a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) kötött közszolgáltatási szerződése alapján a BKV az Inter-Tan-Ker Zrt.-vel. A társaság a Debreceni Közlekedési Zrt., a DKV autóbuszflottáját is üzemelteti, az itt az új debreceni 2-es villamos kiépülése nyomán rövidesen feleslegessé váló járművek budapesti forgalomba állítása pedig jelentős segítséget jelent az elöregedett fővárosi buszpark szolgáltatási színvonalának növelésében.

A tizenöt darabos flottából a napi menetrendi igényektől függően 12-14 darab száz százalékban alacsonypadlós autóbusz közlekedik majd a pesti vonalakon. A forgalomba álló Volvo-Alfa buszoknak köszönhetően további rendkívül rossz állapotú, húszéves Ikarus 260-as és Ikarus 415-ös autóbuszokat vonhatunk ki a forgalomból.

Az autóbuszok műszaki üzemeltetése, karbantartása a bérbeadó, az Inter-Tan-Ker Zrt. feladata lesz, amelynek a buszok futásteljesítménye alapján fizet majd a BKV bérleti díjat. A szóló autóbuszok Debrecenben beváltak, az alacsonypadlós, klimatizált utasterű, környezetbarát járműveket az utasok megkedvelték. Reményeink szerint Budapesten is hasonlóan sikeresek lesznek a már korábban forgalomba állított, használt szóló Volvo autóbuszokhoz hasonló, ám azoknál korszerűbb, Magyarországon összeszerelt járművek. A jármű illeszkedik a BKV meglevő flottájába.

Tarlós István főpolgármester határozott elvárása a BKK-tól a budapesti buszflotta fejlesztése. Ennek keretében érkezett először több mint 100 használt alacsonypadlós jármű, majd idén 150 új busz Budapestre. A program folytatásaként valósul meg a jelenlegi beszerzés is, a BKK es a BKV közötti közszolgáltatási szerződés alapján biztosított forrásokból.

A használt buszok beszerzése nem az új buszok forgalomba állítását helyettesíti, hanem a régiek szükségszerű felújítását váltja ki, és teszi lehetővé a 20 évesnél idősebb buszok selejtezését. A használt buszok bérlésével a járatkimaradások száma is csökken. Az autóbusz-ágazatban a műszaki hibából eredő járatkimaradások számát az 1990-es évek vége óta nem látott szintre, mintegy 75 százalékkal szorítottuk vissza.

A BKK és a BKV az új autóbuszok beszerzésére indított programok folytatása mellett - tekintettel a nagyszámú elöregedett járműre - a jövőben is indít tendereket jó állapotú, alacsony padlós, használt autóbuszokra, hiszen az elmúlt 2 évben beszerzett járművek betöltötték a hozzájuk fűzött elvárásokat, ügyfeleink mind a használt alacsonypadlós buszokat, mind a Németországból érkezett trolibuszokat megkedvelték.

Forrás: Portfolio Ingatlan
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 300 - 700m²
2019. 03. 19.
** 300 - 700m²
2019. 03. 19.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj4 - 5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

C21 Iroda és Raktárbázis

Béke u. 21-29.

kiadó raktár439 m2
bérleti díj5.5 - 9.9 €/m²/hó+áfa

Péceli Ipari Park

Határ út 3.

kiadó raktár0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Irodaház kereső

string(73) "/raktarpiaci-hir/Tobb-lesz-az-alacsonypadlos-autobusz-a-fovarosban/44782/"
string(13) "52.206.226.77"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"