Rendkívül sikeres évet zárt tavaly a Goodman

Rendkívül sikeres volt a 2011-es naptári év a Goodman Csoport számára Európában: összesen 1 032 000 négyzetméternyi új, előbérleti konstrukcióban megvalósuló fejlesztésre kötött szerződést. A Csoport rekord eredményeket produkált Németországban és Lengyelországban.

Az aláírt tranzakciók száma – amelyek közül jó néhány ugyanazon bérlő nevéhez fűződik – megerősíti a Goodman európai vezető szerepét a logisztikai ingatlanok fejlesztése és üzemeltetése terén. A Csoport szilárd pénzügyi háttérrel rendelkezik, köszönhetően a jól bevált üzleti modellnek, amelynek keretében a befejezett fejlesztések nagy része a cég által kezelt alapok, köztük a Goodman Európai Logisztikai Alap (Goodman European Logistics Fund – GELF) tulajdonába kerül. A Goodman Európa 11 országában összesen 3,8 millió négyzetméternyi logisztikai ingatlant kezel, amelyek összesített kihasználtsága 97 százalék. A logisztikai ingatlanokat hosszú távon saját tulajdonában tartva a Goodman a lehető legjobb minőséget tudja nyújtani ügyfelei számára, miközben erős tőkehelyzete révén rugalmasan, költséghatékonyan és gyorsan képes megvalósítani projektjeit.„A 2011-es év nagyon sikeres volt számunkra Európában. Összesen 1 032 000 négyzetméternyi fejlesztésről írtunk alá előbérleti szerződést, mintegy 595 millió euró értékben” – mondta Danny Peeters, a Goodman európai vezérigazgatója. ”A 2012. évi pénzügyi kilátásaink kedvezőek, a Goodman erős páneurópai platformmal rendelkezik, amelyet a globális szinten vezető Csoport támogat. A jelenlegi gazdasági környezetben azonban továbbra is tartjuk magunkat megfontolt üzletpolitikánkhoz és alapos mérlegelés után döntünk az egyes beruházásainkról” – tette hozzá. Danny Peeters kiemelte a Németországban 2011-ben tető alá hozott 672 ezer négyzetméternyi fejlesztést, közöttük a négy jelentős Amazon-projektet. „Ez a kivételes eredmény is példázza a Goodman németországi vezető szerepét a logisztikai ingatlanok fejlesztése és üzemeltetése terén” – mondta.Lengyelországban megközelítőleg 145 ezer négyzetméternyi új fejlesztésre kötött szerződést a Goodman, ezek több mint egyharmada a Krakkó Airport Logisztikai Központban valósul meg. A gdanski Pomerániai Logisztikai Központ építése és értékesítése 2012 első félévében kezdődik. Ez utóbbi fejlesztés a tervezett 500 ezer négyzetméternyi területével a Goodman legnagyobb lengyelországi projektjének számít. Belgiumban jelenleg 88 ezer négyzetméternyi logisztikai terület fejlesztésén dolgozik két létesítményben a Goodman. Az egyik ingatlan a Duvel Moortgat elosztó központja Puurs városában, a másik pedig a Stanley Black & Decker raktára Tessenderlóban. Az utóbbi 2008 óta a legnagyobb ipari fejlesztés Belgiumban. Mindez komoly eredmény, és jelzi a Goodman erejét e kihívásokkal teli piacon.
A Goodman Franciaországban két ügyféllel összesen több mint 73 ezer négyzetméternyi fejlesztésre írt alá megállapodást. A közép-európai régióban – Csehországban és Szlovákiában – két bérlővel mintegy 44 ezer négyzetméterre szerződött a cég.
 

Hollandiában a Goodman újabb 9 705 négyzetméterrel bővítette a DSV, valamint a Nutricia Advanced Medical Nutrition létesítményeit Venlo városában. Ezzel a DSV számára bérbe adott területek nagysága Hollandiában meghaladta a 110 ezer négyzetmétert. Az újonnan fejlesztett projektek nagy részét a Goodman Európai Logisztikai Alapja (GELF) részére értékesítik. A GELF Európa egyik legnagyobb, tőzsdén kívüli logisztikai alapja, amely kontinens-szerte 89, összesen mintegy 2,9 millió négyzetméter területű ingatlant kezel. A tavalyi év végén a GELF 350 millió euró friss forrást vont be, az Alap tőkevonzó képessége tehát továbbra is jelentős. Ezen túlmenően két németországi fejlesztést megvásárolt a Goodman Princeton Holdings (GPH), a CBRE és a Goodman Csoport közös befektetési társasága. A holding a Goodman Csoport által épített, előbérleti szerződés keretében átadott ingatlanok akvizícióját hajtja végre. Vezető logisztikai fejlesztő és üzemeltető vállalatként a Goodman 2011 során körülbelül 350 ezer négyzetméternyi területre írt alá új bérleti szerződéseket és szerződés-hosszabbításokat, beleértve több, a GELF portfóliójában történt tranzakciót.


A tavalyi év említésre méltó európai eredményei közé tartozik továbbá, hogy a Goodman 7 ezer négyzetméterre szóló bérleti megállapodást kötött az Unileverrel a barcelonai Villadecans Business Parkban, valamint hogy 100 százalékra növekedett az Air Park Paris-Sud Business Park kihasználtsága. A fenntarthatóság továbbra is kulcsfontosságú tényező a Goodman számára, a cég több új fejlesztésével is pályázik a vonatkozó tanúsítványokra. Meglévő portfóliója és beruházásai folyamatos értékelésével a vállalat a kezelésében lévő eszközök fenntarthatóságának javítására törekszik.
 

Forrás: Goodman
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 300 - 500m²
2018. 10. 18.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj3 - 5 €/m²/hó+áfa

Tulipan Park

Huber u. 5.

kiadó raktár2962 m2
bérleti díj3.5 - 3.7 €/m²/hó+áfa

Ungvár Irodaház raktár

Ungvár utca 64-66.

kiadó raktár331 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

MÉTA CENTRUM

Méta u. 31

kiadó raktár6000 m2
bérleti díj1.5 - 3.9 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Irodaház kereső

string(68) "/raktarpiaci-hir/Rendkivul-sikeres-evet-zart-tavaly-a-Goodman/32516/"
string(14) "54.158.208.189"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"