Lezárult a Prologis Park Sosnowiec eladása

A Prologis, Inc., a globális vezető ipari ingatlan tulajdonos, üzemeltető és fejlesztő vállalat és a Hines Global REIT, egy houstoni központú nyilvános, nem tőzsdei, ingatlanbefektetési, a Hines által finanszírozott tröszt ma bejelentette a lengyelországi Prologis Park Sosnowiec eladását a Hines Global REIT, Inc. részére. Az összesített eladási ár körülbelül 19,9 millió euró.

A tranzakció két, 100%-os kihasználtsággal üzemelő, összesen 47 000 négyzetméter disztribúciós- és irodaterületet magába foglaló modern épületet tartalmaz.

 

A Csehországgal és Szlovákiával határos Katowice régióban elhelyezkedő park könnyű elérését az E40-es út biztosítja Krakkó és Wrocław felől, valamint az E75-ös út Varsó felől. A Katowice repülőtér, amely csak 30 kilométerre fekszik a parktól, jó összeköttetést garantál az összes európai nagyvárossal.

 

A Prologis Park Sosnowiec az ötödik park, amelyet a Hines Global REIT megvásárol a Prologis-tól. Idén áprilisban a Hines két vagyontárgyat vásárolt meg Varsóban, egyet Będzin-ben és egy másikat Wrocław-ban. A Hines Global REIT ipari objektumokra vonatkozó elnevezési stratégiája szerint a Prologis Park Sosnowiec-et ezentúl „Disztribúciós Park”-nak nevezik, és földrajzi elhelyezkedés alapján azonosítják. A Hines Poland eszközkezelői és létesítménymenedzseri szerepben képviseli a Hines Global REIT-et.

 

Mieczysław Godzisz, a Hines Poland szenior ügyvezető igazgatója elmondta: „A sosnowiec-i eszköz felvásárlása kiterjesztette a Hines portfólióját Lengyelországban, és bebizonyította, hogy a régió ingatlanpiaca továbbra is stabil befektetési szempontból, és jobb megtérülést kínál, mint a nyugati piacok. Mivel a Hines a befektetési tevékenységre fókuszál, további befektetési lehetőségeket is komolyan vizsgálunk.”

 

Ben Bannatyne, a Prologis közép-, és kelet-európai ügyvezető igazgatója elmondta: „Ez a tranzakció egy újabb lépés befektetési stratégiánknak megfelelő portfolió átcsoportosításunknak, amely eredményeképpen új fejlesztésekre fókuszálhatunk a központi globális piacokon.”

 

A tranzakcióban a Prologis képviselője a Jones Lang La Salle volt.

 

A Prologis piacvezető a lengyelországi disztribúciós létesítmények piacán, 22 disztribúciós parkban, több mint 1,9 millió négyzetméter területtel (2012. június 30-i adat).

Forrás: IngatlanHírek.hu
Tartalmi partnerünk a 

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj3 - 5 €/m²/hó+áfa

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

Ungvár Irodaház raktár

Ungvár utca 64-66.

kiadó raktár331 m2
bérleti díj4.9 - 5.8 €/m²/hó+áfa

Eladó Komló Kossuth Lajos utca 21 B.

Kossuth Lajos utca 21 B.

kiadó raktár1170 m2
bérleti díj1.5 - 1.5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Irodaház kereső

string(66) "/raktarpiaci-hir/Lezarult-a-Prologis-Park-Sosnowiec-eladasa/41838/"
string(13) "34.228.142.94"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"