Kutatóközpontot adtak át a Karcagi Ipari Parkban

A Recy-Pet Hungária Kft. felépítette a Karcagi Ipari Parkban azt az Innovációs Központot, ahol hamarosan megkezdődhetnek a világszínvonalú kutatások és fejlesztések PET palackok újrahasznosítására. A projekt keretében egy 26.500 nm-es telken, 4638 m² es nettó alapterületű, kétszintes innovációs központ épült fel.

A Központ elsősorban az élelmiszeripar csomagolásakor keletkező PET műanyaghulladék, mint másodnyersanyag újrahasznosításával foglalkozik. Az új technológia képes lesz arra, hogy bármilyen minőségű PET palack a kupakkal és a címkével együtt újrahasznosítható legyen. Maga a fejlesztés alapötlete olyan adatokon is alapszik, melyek szerint csak Magyarországon évente 1,4-1,6 milliárd PET-palack hulladék keletkezik, aminek alig 20 százalékát hasznosítják újra – jelenleg.
 
 
Arra a kérdésre, hogy miért Karcagon létesült a beruházás, Nagy Tibor ügyvezető válaszol: „Céljaink eléréshez a legjobb feltételeket itt, a Karcagi Ipari Parkban találtuk meg. A 2000 óta működő Karcagi Ipari Park hagyományosan az élelmiszeripari, élelmiszer logisztikai ágazatokra fókuszált. Ennek alapját a város erős élelmiszer gazdasági tradíciói adják. Az pedig véleményünk szerint minden hazai vállalkozó számára példaértékű, ahogyan a befektetők egy csoportja ezen a területen összefogott, és létrehozta az Öko-parkot. Megtiszteltetés számunkra, hogy egy hulladék-feldolgozó programhoz csatlakozhatunk, mely megtestesíti a fenntartható környezet és a fenntartható fejlődés koncepcióját.”
 
A Karcagi Ipari Park Kft. az InfoGroup cégcsoport tagja
 
A magyar tulajdonban lévő InfoGroup cégcsoport immár 25 éve van jelen a hazai ingatlanpiacon. Értékesítési és bérbeadási célú iroda-, ipari- és lakóingatlan-beruházásait jellemzően saját tulajdonú telkeken valósítja meg. A mai napig harmincnál is több sikeres projekt fűződik a cég nevéhez, ezek összértéke meghaladja a 84 millió eurót.
 
www.karcagiiparipark.hu
 
www.infogroup.hu
Forrás: InfoGroup
Tartalmi partnerünk a 

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj3 - 5 €/m²/hó+áfa

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

Ungvár Irodaház raktár

Ungvár utca 64-66.

kiadó raktár331 m2
bérleti díj4.9 - 5.8 €/m²/hó+áfa

Ram-Dunatec Kft

Budafoki út 64.

kiadó raktár4852 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Irodaház kereső

string(72) "/raktarpiaci-hir/Kutatokozpontot-adtak-at-a-Karcagi-Ipari-Parkban/45543/"
string(13) "18.212.93.234"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"