Kínai kézbe kerülhet a budapesti reptér

Nagy az érdeklődés a német Hochtief csoport nemzetközi repülőtereket, köztük a ferihegyit üzemeltető cégekből álló holdingjáért. Lapértesülések szerint francia, német és kínai befektetők is érdeklődnek az üzlet iránt, amelyet még az idén lebonyolít a Hochtief.

A Hochtief a budapesti mellett az athéni, a düsseldorfi, a hamburgi, a sydney-i, a tiranai nemzetközi repülőtér üzememeltetésében érdekelt. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető BA Zrt.-ben többségi tulajdonos, és egy júniusi kormányhatározat szerint meg kell vásárolnia az állam 25 százalék plusz egy szavazat nagyságú részesedését.

 

A Hochtief a második negyedév üzleti eredményeiről beszámoló szerdai közleményben azt írta, hogy "rendkívül elégedett" az értékesítési folyamat eddigi alakulásával. A cég több ajánlatot kapott, és az ügyletet várhatóan az év végéig lebonyolítják - áll a közleményben, amelyben azonban nem részletezik, hogy kik a jelentkezők, és milyen ajánlatot tettek. A Dow Jones hírügynökség viszont úgy tudja, hogy négy csoport versenyez. Az egyik az egyebek között a frankfurti repülőteret üzemeltető német Fraport, amely a Deutsche Bank RREEF elnevezésű ingatlanfejlesztési alapjával közösen pályázik. Jelentkezett a Vinci SA francia építőipari társaság is. Ez a két pályázó indul a legjobb esélyekkel, de jelentkezett a német Allianz Capital Partners és a Global Infrastructure Partners infrastruktúra-fejlesztő alap konzorciuma, valamint a Hainan Airlines (HNA) kínai légiközlekedési csoport is. A kínai cég 1,3 milliárd euró körüli ajánlatával a legtöbbet ígérő pályázók között van.

 

A Dow Jones szerint a pályázók augusztusban átvilágítják a Hochtief portfóliójában lévő reptér-üzemeltető társaságokat, felmérik pénzügyi, gazdasági és jogi helyzetüket, és helyszíni szemléket is tartanak. A hónap végén aztán a Hochtief kiválaszt majd a négyből két pályázót, akikkel megkezdi a részletes tárgyalásokat. A Hochtief a legnagyobb német építőipari társaság, többségi tulajdonosa azonban spanyol, a rivális ACS konszern, amely a második negyedévben növelte a részesedését 50 százalék fölé a korábbi 36 százalékról. A Hochtief a második negyedévben 13,5 millió euró adózás utáni nyereséget ért el. Egy évvel korábban még 54,1 millió euró volt a profit. A bevétel viszont az előző évi 5,1 milliárd euróról 5,46 milliárdra emelkedett, a rendelésállomány pedig 42,3 milliárd euróról 47 milliárdra nőtt.

Forrás: MTI
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 12 - 15m²
2018. 04. 24.
** 15 - 60m²
2018. 04. 23.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

M3 Logisztikai Központ

Székely Elek út 11.

kiadó raktár19950 m2
bérleti díj1.2 - 2.5 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj3 - 5 €/m²/hó+áfa

Medimpex Raktárcsarnok

Felsőkert utca 6.

kiadó raktár900 m2
bérleti díj5.9 - 6.2 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj3 - 5 €/m²/hó+áfa

343 Kft Heves Raktárbázis 015/10

Külterület 015/10 hrsz

kiadó raktár600 m2
bérleti díj3.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

Appeninn - Biatorbágy Logisztikai Központ

Vendel Park, Tormásrét u. 2.

kiadó raktár0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Társoldalak


Irodaház kereső

string(63) "/raktarpiaci-hir/Kinai-kezbe-kerulhet-a-budapesti-repter/26279/"
string(10) "54.80.8.44"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"