Kiemelkedő mutatókkal zárt a Goodman

Kiemelkedő mutatókat produkált a 2012-es naptári évben a Goodman Csoport. A saját tulajdonú logisztikai és üzleti létesítmények fejlesztésére és üzemeltetésére szakosodott, integrált globális ingatlancsoport több mint 820 ezer négyzetméternyi új beruházást adott át. Hasonlóan meggyőzőek a Csoport bérbeadási mutatói is, az adott időszakban 850 ezer négyzetméternyi területre kötöttek megállapodást.

Átadott projektek

 

A Csoport 6 országban, 26 helyszínen összesen 820 ezer négyzetméternyi új logisztikai területet adott át. Ez a mutató jóval magasabb, mint a 2011-es naptári évben, amikor a cég mintegy 500 ezer négyzetméternyi fejlesztést zárt le.

 

Philippe Van der Beken, a Goodman európai ügyvezető igazgatója elmondta: „A folyamatban lévő fejlesztéseink finanszírozásához szükséges tőkevonzó képességünk komoly versenyelőnyt jelent számunkra. Mindez nem csupán az átadott projektek mennyiségében tükröződik, de ahhoz is hozzájárult, hogy az elmúlt 12 hónapban mi köthettük a legjelentősebb ügyleteket Franciaországban és Németországban.”

 

A 2012-ben átadott fejlesztések egynegyedére az e-kereskedelmi szektor szereplői kötöttek előbérleti szerződést, közöttük az Amazon, amely számára két, egyenként mintegy 110 ezer négyzetméteres logisztikai központ épült Németországban. Ezzel a Goodman megerősíti vezető szerepét Európában, mint az internetes kereskedelmi szektor legjelentősebb logisztikaiingatlan-fejlesztője és -befektetője.

 

Átadásukat követően a létesítmények többségét a Goodman által kezelt Goodman Európai Logisztikai Ingatlanalap vásárolta meg (Goodman European Logistics Fund – GELF), az ingatlan- és vagyonkezelési feladatokat azonban továbbra is a Goodman látja el.

 

Szintén a 2012-es év eseményeként a Goodman Princeton Holdings (GPH) – a Goodman és a Chambers Street Properties közös befektetési társasága – megvásárolta a csoporttól az Amazon mintegy 110 ezer négyzetméteres koblenzi kiszolgáló központját. A GPH befektetési stratégiájának középpontjában a Goodman által fejlesztett és előre bérbe adott logisztikai létesítmények akvizíciója áll.

 

A további, 2012-ben tető alá hozott ügyletek között sorakozik az Amazon mintegy 90 ezer négyzetméteres logisztikai központja a franciaországi Lille-hez közeli Lauwin-Planque-ban, valamint két nagyszabású németországi logisztikai fejlesztésre szóló előbérleti szerződés is. A Csoport 78 ezer négyzetméteres logisztikai központot épít az ugyancsak az e-kereskedelemben érdekelt Zalando számára az észak-rajna-vesztfáliai Mönchengladbachban, valamint 82 ezer négyzetméterrel bővíti a DB Schenker meglévő, 63 ezer négyzetméteres built-to-suit létesítményét Lipcsében.

 

Új bérbeadások

 

A Goodman összesen 850 ezer négyzetméternyi területet adott bérbe 2012-ben, ez a teljes európai portfólió 23 százalékának felel meg. A meglévő ügyfelek szerződés-hosszabbításai az összes bérbeadáson belül 748 ezer négyzetmétert tettek ki.

 

„A kiemelkedő bérbeadási mutató fontos fokmérője ügyfeleink elégedettségének, amely portfóliónk minőségének és a Goodman saját ingatlankezelő csapata által nyújtott kivételes szolgáltatásoknak szól” – véli Philippe Van der Beken.

 

A Goodman jelenleg 4 millió négyzetméternyi eszközt kezel szerte Európában.

 

Terjeszkedés

A Goodman 2012-ben bejelentette a skandináv térségbeli terjeszkedési terveit, amelyek jegyében együttműködési megállapodást kötött a stockholmi székhelyű Svensk Fastighetsfond AB (SFF) ingatlan-befektető és vagyonkezelő vállalattal, hogy együttesen kutassák fel a régió kulcsfontosságú piacaiban rejlő fejlesztési lehetőségeket.

Forrás: Goodman
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 300 - 500m²
2018. 10. 18.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj3 - 5 €/m²/hó+áfa

ÁTI-Sziget Ipari Park

Pf.: 18.

kiadó raktár36000 m2
bérleti díj2 - 4.5 €/m²/hó+áfa

Ungvár Irodaház raktár

Ungvár utca 64-66.

kiadó raktár331 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

343 Kft Heves Raktárbázis 015/10

Külterület 015/10 hrsz

kiadó raktár600 m2
bérleti díj3.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Irodaház kereső

string(60) "/raktarpiaci-hir/Kiemelkedo-mutatokkal-zart-a-Goodman/43320/"
string(14) "54.158.208.189"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"