Két új létesítményt fejleszt a ProLogis a régióban

A ProLogis megkezdte ötödik wrocław-i parkja építését: a két build-to-suit (BTS) fejlesztés összesen 41 000 négyzetméter modern raktárterület kialakítását jelenti a közép- és kelet-európai régióban.

20 000 négyzetméter fejlesztése a ProLogis Park Wrocław V területén, amely egy új, stratégiai elhelyezkedésű disztribúciós központ a leendő wrocław-i körgyűrű nyomvonala mellett, három kilométerre délkeletre a Wrocław Bielany kereszteződéstől, az A4-es autópálya (Berlin-Ukrajna) és az E261-es út között. A ProLogis 70 hektár saját tulajdonú földterületet hasznosít majd a fejlesztés során, amely összesen 290 000 négyezetméter terület kiépítését teszi lehetővé.

Az építkezéssel a ProLogis megkezdte ötödik wrocław-i disztribúciós parkja fejlesztését. Jelenlegi, négy disztribúciós park tizenhat épületéből álló, 371 000 négyzetméteres portfoliójával a ProLogis a legnagyobb ipari létesítmény szolgáltató a wrocław-i régióban.

22 350 négyzetméter fejlesztése a ProLogis Park Prague-Jirny területén, amely húsz kilométerre Prágától keletre, a D11-es autópálya első kijáratánál található.

Várhatóan mindkét létesítmény 2011 negyedik negyedévére készül el.

A ProLogis ezzel egyidejűleg 15 hektár földterületet is értékesített Jirny-ben, és további 38 hektárral rendelkezik a park harmadik és negyedik fázisának felépítéséhez. A jelenlegi, 22 350 négyzetméteres fejlesztés a park harmadik fázisának első épülete.

„A ProLogis abszolút előnye – amellett, hogy azonnal bérbe adható disztribúciós létesítményekkel rendelkezik – a régió stratégiai pontjain elhelyezkedő földkészlet, amely lehetőséget teremt az ügyfelek új disztribúciós terület iránti igényeinek kielégítésére” – mondta Ben Bannatyne a ProLogis közép- és kelet-európai ügyvezetője. „Örömmel kezdünk hozzá a fejlesztésekhez, és reméljük, hogy további épületeket is fogunk építeni 2011 során. Egyik célunk emellett a földkészletek értékesítése, amire az első idei példa a régióban a csehországi földterület eladása.”

A ProLogis, közép-kelet-európai régió vezető disztribúciós létesítmény szolgáltatója, 184 épületében, több mint 3,7 millió négyzetméter modern raktárterületet kínál ügyfeleinek. A vállalat az öt régióbeli piacon (Csehország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Magyarország) folytatott tevékenységét varsói központjából irányítja.

A ProLogis legfőbb ügyfelei a régióban többek közt az Antalis, a Carrefour, a CEVA, a DHL, a Geodis, az Emperia Holding, az Euro-net, a FagorMastercook, a Fiege, az Iron Mountain, a L’Oreal, az NYK, a Procter & Gamble, a Raben, a Rhenus Contract Logistics, a Samsung, a Schenker, a Tesco, a Viva Magnetics és a Wincanton.

A ProLogis-ról

A ProLogis a vezető szolgáltató a disztribúciós létesítmények piacán, több mint 40 millió négyzetméter ipari területet birtokol és menedzsel Észak-Amerika, Európa és Ázsia piacain. A vállalat több mint 3 800 ügyfelének adja bérbe ipari létesítményeit, köztük gyártó, kereskedelmi és szállítmányozási cégeknek, logisztikai szolgáltatóknak, és egyéb, nagy disztribúciós igényű vállalkozásoknak. További információ a http://www.prologis.com címen található.

Forrás: Szezám Kft.
Tartalmi partnerünk a 

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj3 - 5 €/m²/hó+áfa

MetLog Szombathely

Szövő utca 100.

kiadó raktár10000 m2
bérleti díj2.6 - 2.6 €/m²/hó+áfa

Ungvár Irodaház raktár

Ungvár utca 64-66.

kiadó raktár331 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Zemplén Park

Berecki utca 32.

kiadó raktár692 m2
bérleti díj1 - 1 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Irodaház kereső

string(74) "/raktarpiaci-hir/Ket-uj-letesitmenyt-fejleszt-a-ProLogis-a-regioban/21295/"
string(13) "54.80.219.236"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"