Kereskedelmi ingatalant vásárolt az Appeninn

Hosszú távú bérlővel rendelkező, budapesti ingatlannal bővítette kereskedelmi ingatlan portfólióját az Appeninn Nyrt. A Wallis csoporttól megvásárolt, autószervizként és gépjármű értékesítő telephelyként funkcionáló Kerepesi úti ingatlan vételárát az Appeninn saját részvényeivel teljesítette, amelyre a Wallis stratégiai befektetésként tekint.

Az Appeninn Holding Nyrt. megállapodást írt alá a Kőbánya, Sashalom és Zugló határán álló Kerepesi úti kereskedelmi ingatlan-együttes megvásárlásáról a Wallis csoporttal. Az ingatlan Budapest egyik legrégebbi autós pontjaként működik, immár 40 éve. Az ingatlanon több piacvezető gépjárműmárka értékesítése és szervizelése folyik egy korszerű épületegyüttesben. A telephely összterülete 6700 négyzetméter, amelyen a négy ingatlanban működő raktár, szerviz, szalon és iroda-egységek összesített alapterülete 3000 négyzetmétert tesz ki a kelet-budapesti régió egyik közlekedési csomópontjában. A telephely bérlője - aki az elmúlt években több fejlesztést is végrehajtott - 2003 óta változatlan, s a következő öt évre is elkötelezettséget vállalt az ingatlan hasznosítására. Ezzel tovább növekedett az Appeninn Holding stabil gépjárműipari bérlőinek és ingatlanjainak aránya is a csoport portfóliójában.

 

Az ingatlant értékesítő Wallis csoport felé a vételárat az Appeninn Nyrt. saját részvényeivel teljesíti. „Az ingatlan vételáráért kapott részvényekre hosszú távú befektetésként tekintünk, egy remélhetőleg hosszú távú együttműködés kialakításának első lépéseként”- emelte ki Müllner Zsolt, a Wallis csoport vezérigaz.

 

„A jövedelemtermelő képesség a megvásárolt ingatlanoknál alapvető szempont az Appeninn számára, bármely piaci szegmensről, vagy bármilyen kategóriájú ingatlanról legyen is szó. A kereskedelmi ingatlanpiaci területen is fontos szempont, hogy az ingatlan rendelkezik-e bérlővel és milyen minőségűek a bérlői, emellett pedig lényeges az ingatlan finanszírozási háttere is. Jelen esetben a hitelállomány devizaneme összhangban áll az Appeninn csoport devizaérintettségével, illetve a bérleti díj is a hitel devizaneméhez illeszkedik, ami további biztonságot ad számunkra a bérlő hosszú távú elkötelezettsége mellett.” – emeli ki az akvizíció kapcsán Székely Gábor az Appeninn igazgatótanácsának elnöke.

 

Az ingatlan elhelyezkedése az autóipari bérlő miatt kitűnőnek mondható, autóval az M0 körgyűrűről és belváros felől is könnyen megközelíthető, illetve tömegközlekedési kapcsolatai (HÉV, buszok, metro) is kiválóak. E bérlői szektor számára az jelent előnyt, ha fontos, de nem belváros közeli csomópontban helyezkedik el, ezt a megítélést erősítik a dugódíj bevezetéséhez kapcsolódó várakozások is.

Forrás: IngatlanHírek.hu
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 100 - 150m²
2018. 05. 16.
** 100 - 120m²
2018. 05. 03.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

M3 Logisztikai Központ

Székely Elek út 11.

kiadó raktár19950 m2
bérleti díj1.2 - 2.5 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj3 - 5 €/m²/hó+áfa

Medimpex Raktárcsarnok

Felsőkert utca 6.

kiadó raktár900 m2
bérleti díj5.9 - 6.2 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj3 - 5 €/m²/hó+áfa

3. kerületi Műhely- és Raktárház

Kiscsikós köz 14.

kiadó raktár1324 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

East Gate Business Park (EGBP)

Akácos

kiadó raktár6000 m2
bérleti díj4 - 0 €/m²/hó+áfa

Társoldalak


Irodaház kereső

string(68) "/raktarpiaci-hir/Kereskedelmi-ingatalant-vasarolt-az-Appeninn/42480/"
string(10) "54.81.0.22"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"