Harmadával nőt a Goodman ipari ingatlancsoport profitja

Éves szinten 34 százalékkal, 188 millió euróra (229 millió ausztrál dollár) nőtt a Goodman első félévi profitja

A Goodman Csoport (“Goodman”, a “Csoport”) közzétette a 2011. december 31-én zárult félévének eredményeit. A főbb pénzügyi mutatók a következőképpen alakultak az adott időszakban:

•             188 millió euró (229,2 millió ausztrál dollár) adózás utáni üzemi eredmény , 34 százalékos növekedés az előző pénzügyi év azonos időszakához képest

•             Erős pénzügyi pozíció 24,5 százalékos mérleg szerinti hitel/eszköz aránnyal

•             A Csoport likviditása 902 millió euró (1,1 milliárd dollár)

 

Működési mutatók:

•             96 százalékos kihasználtság a Csoport portfólióján belül

•             738 millió euró (900 millió dollár) értékű fejlesztésre szóló szerződés-állomány, 42 beruházás keretében

 

A Goodman Csoport vezérigazgatója, Greg Goodman elmondta: “Örömünkre szolgál bejelenteni a Csoport féléves működési eredményét, amely 34 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakának mutatóját. Ez alapján jó eséllyel teljesíthetjük a 2012-es pénzügyi évre előrejelzett 5 eurócentes (6,1 cent) hígított üzemi EPS-t, 8 százalékkal felülmúlva a 2011-es évi hozamot. A pénzügyi év első felében nyújtott remek teljesítményhez valamennyi működési területünk hozzájárult. Az eredményeink tükrözik a Csoport portfóliójának minőségét, valamint tőkepiaci partnereinkkel fenntartott erős kapcsolatainkat. A Csoport mindent megtett nagyságának és szakértelmének hasznosítása érdekében, válaszul az ügyfelek és a befektetők prémium logisztikai ingatlanok iránti keresletére. Ennek eredménye a Csoport és az általa kezelt alapok ingatlanjaira jellemző magas, 96 százalékos kihasználtság, valamint az alapok által vonzott 492 millió eurónyi (600 millió dollár), harmadik féltől származó pénzügyi forrás.”

 

Greg Goodman hozzátette: “A Goodman brand globális elismertségét jelzi, hogy tőkepiaci partnereink az elmúlt időszakban is támogatták tevékenységünket. A vállalat mindemellett első osztályú logisztikai létesítmények fejlesztésére képes, e két tényező révén pedig olyan körülmények között tudta növelni piaci részesedését, amelyek nem kedveznek a befektetési források előteremtésének. Ennek eredményeképpen fejlesztési tevékenységünk tovább bővült, összesen 58 projekten dolgozunk több mint 1,7 milliárd euró (2,1 milliárd dollár) értékben, ezek 85 százaléka elő-értékesített, illetve elő-finanszírozott beruházás. Ennél is fontosabb azonban, hogy tőkepiaci kapcsolatai révén a Goodman a globális befektető partnerekkel közösen értékeli az új piacokat.”

 

“Fejlesztési tevékenységünk kapcsán továbbra is nagyon erős keresletet tapasztalunk, elsősorban logisztikai szolgáltatók, hagyományos és internetes kereskedők, valamint autóipari cégek részéről. Kiemelkedő fejlesztési kapacitásunk, valamint befektetőink támogatása által növelni tudjuk részesedésünket meglévő piacainkon, továbbá új szegmensekben is terjeszkedhetünk” – mondta a vezérigazgató. A Csoport kezelésében lévő tőke összege 12,5 milliárd euróra (15,3 milliárd dollár) emelkedett az első félévben, ez állandó deviza alapon 3,6 százalékos növekedést jelent a 2011. június 30-i szinthez képest. A Csoport által kezelt alapok ezen időszak alatt számos jelentős intézkedést hajtottak végre. 492 millió euró (600 millió dollár) új külső pénzügyi forrás bevonása mellett mintegy 1,56 milliárd eurónyi (1,9 milliárd dollár) adósság refinanszírozásáról gondoskodtak. Ezek a lépések bizonyítják a Goodman tőke- és kötvénypiaci kapcsolatainak stabilitását, valamint igazolják, hogy ezen piacok továbbra is nyitva állnak a vállalat előtt.

 

Európai áttekintés


A nehéz gazdasági helyzetben Európa továbbra is a Goodman kiemelkedő piacának számít, a 2011-es naptári évben összesen több mint 1 millió négyzetméternyi újonnan bejelentett fejlesztéssel. A Csoport az alapkezelés területén több jelentős pénzügyi lépést tett a félév során: a Goodman Európai Logisztikai Alapja (GELF) 351 millió euró friss tőkét vont be harmadik felektől, valamint 800 millió eurós adósságcsomag refinanszírozásáról döntött. “Tőkebevonási képességünk, valamint erős fejlesztési és alapkezelési platformunk együttesen biztosítanak számunkra versenyképes pozíciót Európában, mint prémium logisztikai ingatlanfejlesztő” – mondta Danny Peeters, a Goodman európai vezérigazgatója.

 

Célok, kilátások

 

“Továbbra is kitartunk üzleti stratégiánk óvatos, ám aktív végrehajtása mellett. Ezen felül, diverzifikált nemzetközi működési platformunk nagyságából és minőségéből adódó erős pozíciónkat és tőkevonzó képességünket kihasználva, újabb lehetőségek után kutatunk majd, beleértve az újabb piacokra történő belépést is” – mondta Greg Goodman.

Forrás: Goodman
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 80 - 100m²
2018. 01. 23.
** 200 - 300m²
2018. 01. 23.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

M3 Logisztikai Központ

Székely Elek út 11.

kiadó raktár19950 m2
bérleti díj1.2 - 2.5 €/m²/hó+áfa

Eladó Biatorbágyi telephely

Baross Gábor utca

kiadó raktár0 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

MÉTA CENTRUM

Méta u. 31

kiadó raktár6000 m2
bérleti díj1.5 - 3.9 €/m²/hó+áfa

F120 Raktárbázis

Fehérvári út 120.

kiadó raktár5967 m2
bérleti díj2.9 - 3.1 €/m²/hó+áfa

Goodman Gyáli Logisztikai Központ

Iparterület 7000/15

kiadó raktár9627 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Innovations Business Park

Fáy utca 4.

kiadó raktár0 m2
bérleti díj5 - 5.5 €/m²/hó+áfa

Társoldalak


Irodaház kereső

string(79) "/raktarpiaci-hir/Harmadaval-not-a-Goodman-ipari-ingatlancsoport-profitja/33150/"
string(12) "54.82.29.141"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"