Ferihegy felzárkózik: már épül az új üzleti hotel

Ibis Styles Budapest Airport Hotel néven új szállodát épít a WING Zrt. a ferihegyi repülőtér 2-es termináljánál lévő parkoló mellett. A 145 szobás, felsőközép kategóriás létesítmény üzleti rendezvényeknek, tárgyalásoknak is helyet ad majd 2017 végétől.

„Régi álmunk valósul meg, Ferihegynek is lesz egy közvetlen terminál kapcsolattal rendelkező színvonalas szállodája” – vezette fel nagyot sóhajtva a szerdai alapkőletételt Jost Lammers, a beruházás házigazdájának számító Budapest Airport vezérigazgatója, aki így folytatta: az új hotellel végre behoz valamit lemaradásából a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. Első sorban a repülőtér folyamatosan növekvő forgalmával és az üzleti szolgáltatások iránti ugrásszerű emelkedéssel indokolta az építkezést.
 


A stílusos Ibis márka minden kényelmet nyújt majd, ami egy ilyen üzleti szállodában csak elképzelhető: a belsőépítészet legfrissebb trendjeit követik a szobabelsők és a közös terek, felidézve a repülés és a repülőterek hangulatát, lesz tematikus lobby bár és étterem, valamint egy közepes konferenciák megrendezésére, tárgyalásokra alkalmas terület is termekkel és korszerű berendezésekkel.
 


Az irodaház.info értesülései szerint a fejlesztő WING Zrt. évek óta egyeztetett a repülőtér üzemeltetőjével, gyakorlatilag egyedüli jelentkezőként. A szálloda üzemeltetését a Közép-és Kelet-Európában a legnagyobb hálózatnak számító Orbis Hotel Group leányvállalata, az Accor-Pannonia Hotels nyerte el. Az Orbis kizárólagosan képviseli a francia AccorHotels összes márkáját, köztük az Ibist is. Az Orbis versenytársa a Hilton csoport volt, amelyik a közép kategóriás Hilton Garden Inn márkát szerette volna behozni.

„Összesen 3,2 milliárd forintba kerül a fejlesztés, ennek egy részét az EXIM finanszírozza” – osztotta meg a pénzügyi részleteket az irodaház.info-val Gerő János, a WING Zrt. vezérigazgató-helyettese, aki viszont arról nem beszélt, hogy mekkora saját erőt ad a vállalat. Üzleti források szerint ez közel lehet a 40 százalékhoz. A 17 éve piacon lévő magyar ingatlanfejlesztő cég korábban két másik magyarországi hotelberuházásban is vezető szerepet játszott, de ezt a mostanit kiemelten kezeli a rengeteg sajátosság miatt is. A szállodát a WING csoporthoz tartozó Aspectus Architect tervezte, a kivitelezést a Market Építő végzi.

Tartalmi partnerünk a 

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj3 - 5 €/m²/hó+áfa

MetLog Celldömölk

Csokonai utca 53.

kiadó raktár6007 m2
bérleti díj2.2 - 2.2 €/m²/hó+áfa

Ungvár Irodaház raktár

Ungvár utca 64-66.

kiadó raktár331 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Goodman Gyáli Logisztikai Központ

Iparterület 7000/15

kiadó raktár9627 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Irodaház kereső

string(72) "/raktarpiaci-hir/Ferihegy-felzarkozik-mar-epul-az-uj-uzleti-hotel/45746/"
string(13) "54.146.195.24"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"