Épületenergetikai és megújuló energia pályázatok önkormányzatoknak

Március elseje óta folyamatosan pályázhatnak az önkormányzatok megújuló energiaforrásokat hasznosító, energiahatékonyságot elősegítő támogatásokra - hívja fel a figyelmet a Körics Euroconsulting pályázati tanácsadó iroda hétfői közleményében.

A cég emlékeztet: az Új Széchenyi Terv Zöldgazdaság-fejlesztési Programjának keretében 140 milliárd forint áll rendelkezésre, ebből hetvenöt milliárd forint jut épületenergetikai és megújuló energia pályázatokra, elsősorban a legnagyobb fogyasztók, az önkormányzatok és közintézményeik, illetve az általuk fenntartott és működtetett intézmények fejlesztése céljából. A program célja a környezetterhelés és az energiapazarlás csökkentése, az energiahatékonyság javítása, az állami és önkormányzati intézmények fenntartási költségeinek csökkentése, a megújuló energiaforrások felhasználása, az energiaszegénység felszámolása. Mindezek vonzataként a gazdaság élénkülése, új termelő beruházások létrejötte várható, közvetlen és közvetett hatásként pedig új munkahelyek kialakulására is számítani lehet.

A Körics Euroconsulting szerint pozitív, hogy a pályázatok gyorsabb elbírálása mellett, a támogatás intenzitás megemelésével, már alacsony - akár egymillió forinttól kezdődő - támogatási összegtől, akár másfél milliárd forintig lehet pályázati támogatáshoz jutni. Az önkormányzatok pályázhatnak többek között megújuló energiahordozó-felhasználás növelésére, geotermikus alapú hő-, illetve villamosenergia-termelő projektek előkészítésére, fejlesztésére, valamint helyi hő és hűtési igény megújuló energiaforrásokkal történő kielégítésére.

Forrás: MTI
Tartalmi partnerünk a 

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj3 - 5 €/m²/hó+áfa

Antana Raktárbázis

Károly Király útja 145.

kiadó raktár6470 m2
bérleti díj3.9 - 4.5 €/m²/hó+áfa

Ungvár Irodaház raktár

Ungvár utca 64-66.

kiadó raktár331 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Budaörs- Bitep raktárak

Gyár u.2.

kiadó raktár1800 m2
bérleti díj3 - 3.5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Irodaház kereső

string(90) "/raktarpiaci-hir/Epuletenergetikai-es-megujulo-energia-palyazatok-onkormanyzatoknak/21183/"
string(12) "54.92.193.89"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"