Egymillió egy év alatt

2010-ben a ProLogis több mint egymillió négyzetméter területről kötött bérleti megállapodásokat a teljes régióban, ennek több mint hatvanegy százalékát Lengyelországban. Ez az eredmény rekord a vállalat 13 éves történetében, a ProLogis korábban még soha nem adott bérbe ekkora területet Lengyelországban és a régióban egy éven belül.

A ProLogis közép- és kelet-európában

A ProLogis vezető szolgáltató Közép- és Kelet-Európában a disztribúciós létesítmények piacán, több mint 3,7 millió négyzetméter területet kínál 40 parkban. Az öt regionális piacon – Csehország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Magyarország – folytatott tevékenységét varsói központi irodájából koordinálja.

2009 elejétől a ProLogis stratégiai tevékenységét a már felépült raktárlétesítmények bérbeadására, valamint a már meglévő ügyfelek bérleti szerződéseinek meghosszabbítására fókuszálta.

A ProLogis bérbeadási tranzakciói Közép- és Kelet Európában
A tavalyi évben a ProLogis több mint egymillió négyzetmétert adott bérbe, ami több mint negyven százalékos piaci részesedésnek felel meg a régióban a lebonyolított tranzakciók mérete alapján. A vállalat összesen 488 300 négyzetméter raktár- és irodaterület bérbeadásáról szóló új szerződést kötött, és összesen 582 700 négyzetméter terület bérleti szerződését újította meg.

Az év végére mindössze 8 000 négyzetméter kiadó terület maradt a ProLogis szlovákiai portfoliójában. A csehországi ipari területek iránti dinamikusan növekvő igény 2009-hez képest több mint ötvenöt százalékkal csökkentette a kiadó területeket a ProLogis cseh portfoliójában. Emellett a vállalat egy 22 350 négyzetméteres BTS létesítmény fejlesztéséről szóló szerződést írt alá a Globus-szal, Csehország egyik legnagyobb hipermarket üzemeltetőjével. Ez a létesítmény a Globus csehországi hűtött-termék logisztikai csomópontja lesz.

„A közép- és kelet-európai igények leginkább Lengyelországra és Csehországra koncentrálódnak” – foglalta össze Ben Bannatyne, a ProLogis közép-kelet európai ügyvezető igazgatója. „A bérbeadási szerződések 61 százalékát Lengyelországban kötöttük. Ezt az eredményt szakembereinknek és üzleti partnereinknek köszönhetjük, akik képesek kielégíteni még a legigényesebb ügyfeleink szükségleteit is.”

A ProLogis Lengyelországban

Huszonöt disztribúciós park százöt épületében, több mint 2,1 millió négyzetméteres, harminchárom százalékos piaci részesedést jelentő portfoliójával a ProLogis a vezető szolgáltató a lengyelországi raktárlétesítmények piacán. Jelenleg a ProLogis egyike annak a kevés, disztribúciós-terület szolgáltatónak, akik képesek azonnal elérhető ipari létesítményeket ajánlani ügyfeleiknek Lengyelországban.

A ProLogis bérbeadási tranzakciói Lengyelországban
A tavalyi évben a ProLogis több mint 656 000 négyzetméter modern raktárterület bérbeadásáról kötött megállapodásokat, amely száztizennégy százalékos növekedést mutat 2009-hez képest. Ez a tevékenység az összes, a lengyel piacon 2010-ben bérbe adott terület negyvenöt százalékát jelenti1 .

Az összesen 275 400 négyzetméterről szóló új bérleti szerződések tavaly, az összes befejezett piaci szerződések negyvenkét százalékát adták, és a ProLogis emellett több mint 380 800 négyzetméter bérleti megállapodását is meghosszabbította.

2010-ben a ProLogis a Janki, a Piotrków II és a Wrocław IV parkokat teljes egészében bérbe adta. Az új fejlesztésű ProLogis Park Rawa és ProLogis Park Chorzów (a befektetés harmadik fázisa) első és új ügyfeleket szerzett. A poznań-i, sochaczew-i és będzin-i disztribúciós központoknak is már csak egy-egy kiadó egysége van.

„Büszkék vagyunk az eredményekre és a megtartott vezetői pozíciónkra.” – mondta Bartosz Mierzwiak, a ProLogis lengyelországi képviselője. „Az ügyfeleink egyre magabiztosabbak, nem csak meghosszabbítják lejáró bérleti szerződéseiket, hanem tovább terjeszkednek a parkjainkban, mert Lengyelország kulcsfontosságú piac, és az egyik leggyorsabban fejlődő európai ország.”

A ProLogis a piac szakértője

A tavalyi évben a ProLogis három kutatási jelentést adott ki:


• „Jelentés A Vállalati Felelősségvállalásról” – a negyedik, éves globális jelentés a vállalat 2009-es környezetvédelmi felajánlásairól, a fenntartható fejlődésről, a karbon-menedzsmentről, a megújuló-energia programokról, a létesítményeik energiahatékonyságáról, a közösségi elkötelezettségről és az etikus vállalatirányításról tartalmaz információkat.

• „Mérhető fenntarthatóság: az európai raktárak energiahatékonyságának mérése” – a tanulmány az EPC besorolások fontosságát növelő európai szabályzási kezdeményezések mélységi elemzése, amely az energiahatékonyabb, alacsonyabb karbon kibocsájtású épületek használatának lehetőségét ismerteti az európai parkokban.

• „A talpra-állás jelei” – jelentés az európai ipari ingatlanpiac helyzetéről, amely ismerteti a piaci statisztikákat és a szektor szakértőinek véleményét. Az 2010 első feléről szóló tanulmány az egyesült királysági, valamint az észak-, dél- és közép-európai ipari piacokat mutatta be.

ProLogis közösség

Öt új munkatárs, nagyrészt ügyfélkapcsolati tapasztalatokkal rendelkező szakértő csatlakozott a ProLogis csapatához Közép- és Kelet-Európában. Az Antal International által megállapított rangsorban 2010-ben a ProLogis-t választották a legkívánatosabb munkaadónak a lengyelországi Szállítmányozási és Logisztikai szektorban.

A ProLogis, a Poznań-i Logisztikai Iskola és a poznań-i Logisztikai és Raktározási Intézet közös szervezésében ötödik éve megrendezett, „ProLogis a Legjobbért” verseny új nyertesei átvették díjaikat. A legjobb BA szakdolgozat szerzője Tomasz Chmielecki volt, és a legjobb MA szakdolgozatot pedig Żaneta Pruska írta. A 2009/2010-es tanév legjobb frissdiplomás növendéke címet Tamara Mądra nyerte el. A ProLogis verseny nyertesei 4 000 zlotyis jutalmat és emlékdiplomát kaptak.

Az elmúlt évben nem csak társadalmilag felelős vállalatként, hanem az alkalmazottak közösségeként a ProLogis formális önkéntes programot hozott létre Közép- és Kelet-Európában. Lengyelországban 21 alkalmazott újította fel az Autista Gyerekek és Felnőttek Központjának terápiás szobáit, lehetővé téve a SYNAPSIS Alapítvány 300 páciensének, hogy visszatérjenek terápiás osztályaikba. Magyarországon a ProLogis raktárterületet biztosított, illetve aktívan részt vett az ételgyűjtésben a Világélelmezési nap alkalmából, míg Csehországban az adományozáson felül az alkalmazottak felújítottak egy mozgássérült gyerekeknek létrehozott iskolát. Szlovákiában a ProLogis önkéntesek egy csapata segített megszervezni és reklámozni egy segélykoncertet egy gyermekotthon támogatásáért.

A ProLogis tervei és piaci előrejelzései 2011-re

„Abszolút előnyünk, hogy az igényelt mérettől függetlenül rendelkezünk disztribúciós létesítményekkel azonnali bérbeadásra és használatra. Ha egy ügyfél raktárt keres, és nem tud, vagy nem akar várni egy BTS létesítményre, akkor a ProLogis ajánlata a legjobb megoldás” – mondta Bartosz Mierzwiak, a ProLogis lengyelországi képviselője. „2011-ben továbbra is a megmaradt kiadó raktárterületek bérbeadására, valamint a jelenlegi ügyfeleinkkel kötött bérleti megállapodások meghosszabbítására fókuszálunk. Lengyelország és a régió ipari piaca továbbra is a BTS ajánlatokra fog koncentrálódni, csak néhány spekulatív létesítmény kerül átadásra. A mi céljaink között is szerepel az előbérleti lehetőségek megcélzása, és földkészleteink értékesítése.”

„Az optimista közép-kelet európai gazdasági előrejelzések alapján feltételezhetjük, hogy a modern disztribúciós létesítmények piaca 2011-ben növekedést fog mutatni” – mondta Ben Bannatyne, a ProLogis közép-kelet európai ügyvezető igazgatója. „Ahogyan jelenleg is, a keresletet leginkább a logisztikai szektor vállalatai, és növekvő kiskereskedelmi és gyártó vállalatok generálják. Érdemes megjegyezni, hogy a csökkenő rendelkezésre álló raktárterületek miatt ez az év talán az utolsó lehetőség az ügyfeleinknek, hogy viszonylag alacsony áron szerezzenek ipari területet."

A ProLogis a vezető szolgáltató a disztribúciós létesítmények piacán, több mint 40 millió négyzetméter ipari területet birtokol és menedzsel Észak-Amerika, Európa és Ázsia piacain. A vállalat több mint 3 800 ügyfelének adja bérbe ipari létesítményeit, köztük gyártó, kereskedelmi és szállítmányozási cégeknek, logisztikai szolgáltatóknak, és egyéb, nagy disztribúciós igényű vállalkozásoknak.Forrás: Tranzit
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 110 - 130m²
2019. 01. 16.
** 40 - 50m²
2019. 01. 11.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj4 - 5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

3. kerületi Műhely- és Raktárház

Kiscsikós köz 14.

kiadó raktár1324 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

ORION raktárak és üzemcsarnokok

Jászberényi út 29.

kiadó raktár1000 m2
bérleti díj2 - 3.5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Irodaház kereső

string(46) "/raktarpiaci-hir/Egymillio-egy-ev-alatt/19446/"
string(13) "54.227.76.180"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"