Aláírt a Goodman Krakkó Airport Logisztikai Központjának második bérlője

Második előbérleti megállapodását is aláírta a Goodman a Krakkó Airport Logisztikai Központban. A krakkói Eurodruk számára 3 500 négyzetméternyi raktárat és 366 négyzetméternyi irodát alakít ki a fejlesztő. A raktár építése 2010 októberében kezdődött, és mára elérte az 50 százalékos foglaltságot. A mostani, a teljes terület 23 százalékára szóló szerződés mellett további 27 százalékot kötött le az első bérlő, a SCOT.

A krakkói székhelyű Eurodruk-Kraków könyvek, magazinok és reklámanyagok előállítására szakosodott nyomdaipari vállalat, a nemzetközi Euro-Druckservice csoport tagja. Befejezése után az új raktár a cég közel 80 dolgozójának munkahelye lesz. Az átadást 2011 második negyedévére tervezik.

“Örömünkre szolgál, hogy az Eurodruk-Kraków vállalatot a bérlőink között tudhatjuk. Ügyfeleink egyértelműen előnyben részesítik a megfelelő infrastruktúrával rendelkező helyszíneket, ahol modernebb, rugalmasabb létesítményekbe vonhatják össze, illetve helyezhetik át tevékenységeiket. Biztosak vagyunk abban, hogy a Krakkó Airport Logisztikai Központ megfelel valamennyi elvárásnak; új partnerünk, az Eurodruk is hamarosan beköltözhet új épületébe” – mondta Błażej Ciesielczak, a Goodman lengyelországi vezetője.

“Amellett, hogy új raktár- és irodaterületre volt szükségünk, fontos szempont volt az is, hogy ne kelljen Krakkón kívüli helyszínt keresnünk. A Goodman megoldása bizonyára mindenben megfelel majd az elvárásainknak, beleértve többek között a nyomdai berendezéseink befogadására alkalmas kivitelezést. A Krakkó Airport Logisztikai Központba történő költözésünk révén csökkenthetjük működési költségeinket is, miközben közel maradunk korábbi ügyfélkörünkhöz” – mondta Grażyna Żbitowska, az Eurodruk-Kraków ügyvezető igazgatója.

A Krakkó Airport Logisztikai Központban tavaly májusban kezdődtek meg a földmunkák, a teljes bérbe adható terület a tervek szerint 160 000 négyzetméter lesz. A logisztikai központ nyolc raktárépületből, valamint a kapcsolódó irodai, személyzeti és technikai részlegekből áll majd. Teljes befejezése után ez lesz Małopolska tartomány legnagyobb logisztikai központja, ahol mintegy 1 000 fő dolgozik majd. A projekt generálkivitelezője a Skalski.

A projekt első ütemének építése során az alapvető infrastruktúra, az utak és a parkolók kialakítására, továbbá az első két, összesen 34 800 négyzetméternyi raktár megvalósítására helyezik a hangsúlyt.

A Goodman fenntarthatóság iránti elkötelezettségének jegyében a terület 25 százalékát parkosítják, köré pedig összesen 700 fát ültetnek. A vállalat vizsgálja továbbá egy innovatív párologtató rendszer kialakítását is, amely az esővíz hasznosításával hűti a raktár belső tereit.

A Krakkó Airport Logisztikai Központ Krakkó közelében található, mindössze 4 kilométerre a Krakkó-Balice nemzetközi repülőtértől. A komplexum remek közlekedési kapcsolataiban jelentős szerepet játszik továbbá a közvetlen közelben futó, Krakkót Wrocław-val összekötő A4 gyorsforgalmi út.


A Goodman Lengyelországban
A Goodman 2005-ben kezdte meg tevékenységét Lengyelországban. Mára több mint 100 000 négyzetméternyi létesítmény áll a Goodman tulajdonában, illetve kezelésében, többek között olyan ügyfelek számára, mint a Whirlpool, vagy a DHL.

A vállalat a közelmúltban jelentett be egy 10 800 négyzetméteres raktárbővítést az 58 000 négyzetméteres toruni logisztikai központban a Nissin számára.

A társaság 2010 decemberében nyerte el a közelmúltban felépült gdanski tengeri konténer terminál melletti 500 000 négyzetméteres ipari és logisztikai terület kizárólagos fejlesztésére kiírt tendert.

A cég jelenleg több mint 30 hektárnyi, fejlesztésre alkalmas földterülettel rendelkezik az országban, további 50 hektárnyi területre pedig a fejlesztések ütemének megfelelően érvényesíthető opcióval bír.
 

Forrás: Goodman
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 300 - 500m²
2018. 10. 18.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj3 - 5 €/m²/hó+áfa

Dél-pesti Üzleti Park

Táblás u. 36.

kiadó raktár0 m2
bérleti díj4.9 - 4.9 €/m²/hó+áfa

Ungvár Irodaház raktár

Ungvár utca 64-66.

kiadó raktár331 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Cserkesz Factory

Cserkesz u. 42.

kiadó raktár2870 m2
bérleti díj2.5 - 2.5 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Irodaház kereső

string(96) "/raktarpiaci-hir/Alairt-a-Goodman-Krakko-Airport-Logisztikai-Kozpontjanak-masodik-berloje/18097/"
string(14) "54.158.208.189"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"