A Stokrotka 27 ezer négyzetmétert bérel a Prologis Park Teresinben

A Prologis, Inc., a globális vezető ipari ingatlan tulajdonos, üzemeltető és fejlesztő vállalat bejelentette, hogy bérleti megállapodást kötött a Stokrotka vállalattal, a Prologis Park Teresin 27 000 négyzetméteres területéről, 2012 negyedik negyedévében. A vállalat, amely a Trading Group of Emperia SA része, egy lengyelországi szupermarket és élelmiszerbolt hálózat tulajdonosa. A tranzakcióban közreműködött a CBRE nemzetközi ingatlan-tanácsadó vállalat.

A Stokrotka a 27 000 négyzetméteres kettes épület teljes egészét elfoglalja, ebből 5 000 négyzetméteren hűtött raktárt terveznek kialakítani. A Prologis Park Teresin a Stokrotka Lengyelország központi disztribúciós csomópontja lesz, amely a vállalat országos kiszállításainak több mint 90%-át lesz képes kezelni.

 

„Az áruk kiváló minőségét és elérhetőségét biztosítandó, valamint a működési hatékonyságot javítandó saját magunk építjük ki logisztikai létesítményeinket, így áruink túlnyomó többségét ezentúl közvetlenül a termelőktől szerezhetjük be, és nem disztribútoroktól, mint korábban” – mondta Dariusz Kalinowski, a Stokrotka menedzsmentbizottságának elnöke. „Amellett, hogy meggyőző ajánlatot tett, a Prologis professzionális hozzáállást tanúsított, jelentős tapasztalatról tett bizonyságot a specializált létesítmények fejlesztése terén, valamint az élelmiszeripar elengedhetetlen ismeretét is demonstrálta.”

 

Emilia Szyszka, a Prologis lengyelországi bérbeadási menedzsere hozzátette: „Örömmel folytatjuk régóta fennálló együttműködésünket a Trading Group of Emperia SA-val, amely során teljes mértékben alkalmazzuk az élelmiszeripari cégek részére implementált projektek során szerzett tudásunkat és tapasztalatainkat. A létesítmény stratégiai elhelyezkedése, azonnali elérhetősége, hatékony működtetése, és rugalmassága, amellyel az ügyfél igényéhez alakítható, együttesen tették lehetővé, hogy nyertes ajánlatot tegyünk.”

 

Beata Hryniewska, a CBRE Ipari és Logisztikai üzletágának társigazgatója elmondta: „Örömünkre szolgál, hogy tapasztalatunkkal és tudásunkkal segíthettük a Stokrotkát megtalálni új központi logisztikai háttérlétesítménye optimális helyszínét. A legnagyobb kihívás, aminek meg kellett felelnünk, a disztribúciós létesítmény kiválasztásának, a megállapodás aláírásának és a Stokrotka igényeihez alakított raktárterület átadásának szoros időterve volt. A Prologis az a partner, amely az összes elvárásnak megfelelt, továbbá kényelmes bérleti határidőket és kondíciókat kínált új ügyfelének.”

 

A Prologis Park Teresin hat épületében összesen körülbelül 160 000 négyzetméter terület található. A Park 40 kilométerre nyugatra fekszik a varsói városközponttól a nemzetközi E30-as út mellett, az A2/50-es Wiskitki csomópont közelében. A park saját vasúti mellékággal is rendelkezik, amely közvetlen kapcsolatot kínál a Nyugat-Európát a Balti országokkal és Oroszországgal összekötő vasútvonalhoz.

 

A Prologis Park Teresin jelenlegi ügyfelei a DHL, az Ebrex Polska, a FIEGE, az NTA, a Schenker és a Viva Manufacturing.

 

A Prologis portfóliója a varsói térségben hét disztribúciós park 35 épületében több mint 700 000 négyzetméter területet foglal magában Varsóban, Janki-ban, Nadarzyn-ben, Blonie-ban, Teresin-ben és Sochaczew-ben (2012. szeptember 30-i adat).

Forrás: IngatlanHírek.hu
Tartalmi partnerünk a 

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj3 - 5 €/m²/hó+áfa

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

Ungvár Irodaház raktár

Ungvár utca 64-66.

kiadó raktár331 m2
bérleti díj4.9 - 5.8 €/m²/hó+áfa

C21 Iroda és Raktárbázis

Béke u. 21-29.

kiadó raktár439 m2
bérleti díj5.5 - 9.9 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Irodaház kereső

string(90) "/raktarpiaci-hir/A-Stokrotka-27-ezer-negyzetmetert-berel-a-Prologis-Park-Teresinben/43200/"
string(13) "34.228.142.94"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"