A Prologis vegyesvállalatot alakít Európában

Prologis, Inc. (NYSE: PLD) a globális vezető ipari ingatlan tulajdonos, üzemeltető és fejlesztő vállalat ma bejelentette, hogy aláírta a végleges megállapodást a Prologis European Logistics Sárl, egy euró dominanciájú vegyesvállalat létrehozásáról. A vállalat egy a Prologis tulajdonában lévő, 11 globális európai célpiacot átfogó, magas minőségű disztribúciós létesítményekből álló portfóliót vásárol majd fel.

A Prologis partnere a Norges Bank Investment Management (NBIM), amely a norvég kormányzati nyugdíjalap globális kezelője. A Prologis European Logistics Partners 50-50%-os vegyesvállalat lesz, 2,4 milliárd euró (3,1 milliárd dollár) saját tőke kötelezettséggel, amelynek része egy a NBIM és a Prologis által eszközölt 1,2 milliárd eurós (1,55 milliárd dollár) közös befektetés. A tőkeáttétel arányát a kezdetekben a vállalat aggregált bruttó eszközértékének 15%-a alá várják, amelyet lejáratkor visszafizetnek, így a vállalat teljes tőke alapon üzemelhet.

 

Lezáráskor a vállalat felvásárol egy 195 létesítményből álló, összesen 4,5 millió négyzetméteres stabilizált portfóliót, amelyben a létesítmények körülbelül 75%-a a korábbi Prologis European Properties (PEPR) alapból származik, a fennmaradó 25% pedig a Prologis teljes tulajdonában álló egyéb eszközei közül kerül ki.

 

A vállalat célpiaci stratégiai portfóliók, vagy ahol lehetséges, a meglévő eszközalapot kiegészítő létesítmények felvásárlásával tovább növekedhet. A tranzakcióval összefüggésben az NBIM 6 millió Prologis törzsrészvény felvásárlására kap három éves időtartamú garanciát, a 2012. december 19-i záráskor érvényes 35,64 dolláros részvényenkénti árfolyamon.

 

„Ez a vegyesvállalat jelentős mérföldkő a Prologis számára, mert idő előtt lezárja európai rekapitalizációnkat” – mondta Hamid R. Moghadam, a Prologis társ-ügyvezetője és elnöke. „Privát-tőke üzletünk a vállalat növekedésének erős motorjaként szolgál, így ki tudjuk szolgálni globális ügyfélbázisunkat, miközben hatékonyan átcsoportosíthatjuk tőkénket, ami növeli és diverzifikálja bevételeinket.”

 

„Részvételünk a Prologis European Logistics Partners vállalkozásban a magas minőségű létesítményekbe invesztáló stratégiánk egy újabb lépése” – mondta Karsten Kallevig, az NBIM ingatlanbefektetési vezetője. „Szívesen társulunk egy Prologis kaliberű partnerrel amint belépünk az ingatlan piacra, és örömmel tekintünk a közös munka elé.”

 

A vállalkozás kezdeti időtartama tizenöt év, amely egy újabb tizenöt éves periódussal meghosszabbítható. A Prologis a zárás második évfordulóját követően akár 20%-osra is csökkentheti tulajdonarányát.

 


Forrás: IngatlanHírek.hu
Tartalmi partnerünk a 

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj3 - 5 €/m²/hó+áfa

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

Ungvár Irodaház raktár

Ungvár utca 64-66.

kiadó raktár331 m2
bérleti díj4.9 - 5.8 €/m²/hó+áfa

Mozsár utcai raktár

Mozsár utca 6.

kiadó raktár864 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Irodaház kereső

string(68) "/raktarpiaci-hir/A-Prologis-vegyesvallalatot-alakit-Europaban/43107/"
string(13) "34.228.142.94"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"