A Prologis ipari parkja kapta meg először Mo.-n a Breeam-in Use

A Prologis, Inc., a globális vezető ipari ingatlan tulajdonos, üzemeltető és fejlesztő vállalat bejelentette, hogy a Prologis Park Budapest-Sziget egyes épülete sikeresen, „nagyon jó” eredménnyel teljesítette a „BREEAM-In-Use” audit követelményeit. A 10 755 négyzetméteres létesítmény az első ipari épület Magyarországon, amely megkapta ezt a minősítést.

A „BREEAM-In-Use” olyan séma, amely segíti a létesítménymenedzsereket az üzemletetési költség csökkentésében, és javítja a már felépült épületek környezetvédelmi mutatóit. A rendszer egy egyszerűen alkalmazható felmérési metódusból és egy független minősítési folyamatból áll, amely egyértelmű és áttekinthető útmutatást ad a fenntarthatóság növeléséhez.

 

„Örömünkre szolgál, hogy a Prologis Park Budapest-Sziget egyes számú épülete az első magyar ipari épület, amely megkapta ezt a minősítést, mert azt gondoljuk, hogy energiatakarékosságunk és környezetvédelmi elkötelezettségünk bizonyítékán túl ez az eredmény ügyfeleink felé is jelzi, hogy modern épületeink alacsonyan tartják a járulékos költségeket, és így jelentős üzleti előnyt jelentenek számukra” – mondta Kemenes László, a Prologis magyarországi és romániai képviselője. „Szeretnénk megköszönni az NCR-nak, az épületet használó ügyfelünknek az audit során nyújtott támogatását és együttműködését.”

 

„Az első magyarországi ipari épület auditálása nagyon fontos és hasznos úttörőmunka volt számunkra” – mondta Barta Zsombor tanácsadó, az ERM BREEAM zöld épület minősítője. „A Prologis professzionális hozzáállása és az általuk már eleve alkalmazott magas szintű működtetési és környezetvédelmi szabályzatok meggyorsították és megkönnyítették a minősítési folyamatot.”

 

A Prologis Park Budapest-Sziget hét épületében több mint 120 000 négyzetméter disztribúciós és irodai területet foglal magában, és további 50 000 négyzetméteres fejlesztési potenciállal bír. A park az M0-ás körgyűrű mellett található, amely közvetlen kapcsolatot jelent a repülőtérrel és a magyarországi autópálya hálózattal.

 

A Prologis magyarországi portfóliója több mint 495 000 négyzetméter ipari területet foglal magában, öt park a budapesti régióban (Gyál, Harbor Park, Százhalombatta, Szigetszentmiklós, Budaörs), egy pedig Hegyeshalomban található. A Prologis vezető ipari ingatlan szolgáltató a közép- és kelet-európai régióban, portfóliója 3,5 millió négyzetméter területet foglal magában 38 disztribúciós parkban (2012. március 31-i adatok szerint).

Tartalmi partnerünk a 

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj3 - 5 €/m²/hó+áfa

Polgár raktárcsarnok - Ipari Park M3

Hízlalda u. 3.

kiadó raktár1293 m2
bérleti díj4.5 - 4.5 €/m²/hó+áfa

Ungvár Irodaház raktár

Ungvár utca 64-66.

kiadó raktár331 m2
bérleti díj4.9 - 5.8 €/m²/hó+áfa

Ram-Dunatec Kft

Budafoki út 64.

kiadó raktár4852 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Irodaház kereső

string(86) "/raktarpiaci-hir/A-Prologis-ipari-parkja-kapta-meg-eloszor-Mo-n-a-Breeam-in-Use/38653/"
string(13) "34.228.142.94"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"