A Goodman 463 millió dolláros profitot termelt az előző üzleti évben

A Goodman Csoport (“Goodman”, “a Csoport”) közzétette a 2012. június 30-án zárult teljes pénzügyi évben elért eredményeit. Az időszak legfontosabb pénzügyi és működési mutatói a következőképpen alakultak:

Pénzügyi mutatók

         463 millió A$ adózás utáni üzemi eredmény – 21 százalékos növekedés az előző évhez képest

         A hígított részvényenkénti hozam (EPS) 30,5 cent, amely 8 százalékkal haladja meg a 2011-es pénzügyi évben elért értéket

         Az egy részvényre jutó osztalék (DPS) 2011-hez képest 3 százalékkal, 18 centre növekedett

         Erős pénzügyi pozíció 23,9 százalékos mérleg szerinti hitel/eszköz aránnyal és 5,5-szeres kamatfedezeti mutatóval (ICR)

         A Csoport likviditása 1,3 milliárd A$, a kötelezettségek lejárati idejének súlyozott átlaga 5,9 év

         Jelenlegi pozíciója alapján a Csoport a 2013-as pénzügyi évben elérheti az 524 millió A$ adózott üzemi eredményt, amely a 2012. évinél 6 százalékkal magasabb, 32,3 centes hígított részvényenkénti hozamnak felel meg

Működési mutatók

         A kezelt eszközök értéke 20 milliárd A$, 11 százalékkal felülmúlva a 2011. évet

         A fő befektetési portfólió szilárd alapokon áll: a kihasználtság továbbra is magas, 96 százalékos, a bérleti szerződések lejárati ideje súlyozott átlagban 5,2 év, az ingatlanokból származó bevétel éves szinten 2,8 százalékkal növekedett

         A folyamatban lévő fejlesztések értéke 1,9 milliárd A$, amelyen felül a Csoport további 1,8 milliárd A$ új fejlesztésre szóló kötelezettséggel rendelkezik, összesen 77 projektben. A beruházások 74 százalékára előbérleti megállapodás született, 87 százalékuk harmadik felekhez kapcsolódik

         A Csoport megkezdte működését Észak-Amerikában, ahol a Goodman és a CPPIB 55-45 százalékos arányban összesen 890 millió US$ értékű tőkét vont be

         Jóváhagyás született a japán érdekeltségek privatizációjára, és a Japan Core Fund, valamint a Japan Development Fund külső kötelezettségvállalásainak értéke 350 millió US$ nőtt

         A Csoport által kezelt alapok 900 millió A$ értékű, harmadik felektől származó tőkét vontak be

A Goodman Csoport vezérigazgatója, Greg Goodmanelmondta: „Valamennyi működési területünk kivette a részét abból a remek eredményből, amellyel a Csoport felülmúlta a 2012-es pénzügyi évre vonatkozó előzetes célkitűzéseket. Az üzemi eredmény éves alapon számított 21 százalékos növekedése arról tanúskodik, hogy sikeresen hajtjuk végre a stratégiánkat, és hogy képesek vagyunk valamennyi piacunkon kihasználni az adódó lehetőségeket. Mindehhez szükség van kiterjedt üzleti tevékenységünkre, minőségi portfóliónkra, globális működési platformunkra, valamint meghatározó ügyfél- és tőkepiaci partnerkapcsolatainkra világszerte.”

Az ipari szektorban szerzett szakmai tapasztalatait és fejlesztési kapacitásait felhasználva a Goodman a legkiválóbb lehetőségekre összpontosított – összhangban a továbbra is erős bérlői kereslettel és a befektetőknek a kulcsfontosságú piacokon fejlesztett első osztályú ipari ingatlanok iránti igényével. Ez a törekvés megmutatkozik az 1,9 milliárd A$értékű, folyamatban lévő fejlesztésekben, valamint az év során harmadik felektől – korábbi és új befektetőktől – bevont 900 millió A$tőkében. Továbbá, a 2012. június 20-i bejelentésnek megfelelően lezárult annak az észak-amerikai közös vállalatnak a létrehozása, amelynek célja 400 millió US$ külső tőke bevonása a Canada Pension Plan Investment Boardtól (CPPIB).

Greg Goodmanhozzátette: „Üzleti tevékenységünket az alacsony növekedés és tőkehiány által jellemzett környezethez igazítottuk, gondosan szelektálva, megfontoltan kerestük platformunk bővítésének lehetőségeit világszerte, mindeközben fenntartva erőteljes pénzügyi helyzetünket. Valamennyi érdekeltségünk esetében növeljük piaci részesedésünket, a közelmúltban pedig beléptünk Észak-Amerikába, a világ legnagyobb logisztikai piacára is. A Csoport nemzetközi terjeszkedése révén külföldi tevékenységünk immár 41 százalékkal részesedik üzemi eredményünkből, ezáltal diverzifikálódnak bevételi forrásaink, és jelentősebb növekedési lehetőségek válnak elérhetővé számunkra.”

 

Stratégia

Szakértelmét, globális működési platformját, valamint kiterjedt ügyfél- és tőkepiaci partnerkapcsolatait kihasználva a Goodman továbbra is ipariingatlan-piaci vezető helyének megőrzésére koncentrál. Ez a stratégia határozott versenyelőnyt biztosít a Csoport számára, lehetővé téve új lehetőségek felkutatását, amelyek tovább erősítik a szektorban elért vezető pozícióját, valamint a jövőbeni bevételek megalapozását.

Danny Peeters, a Goodman európai vezérigazgatójaígy vélekedett a stratégiával kapcsolatban: „Erős piaci pozícióra tettünk szert, így nagyságunk révén az előttünk álló évben újabb lehetőségeket aknázhatunk ki – gondolok itt egyebek mellett a brazil piacra történő belépésre – miközben bővítjük működési platformunkat Észak-Amerika, Európa, Kína és Japán legnagyobb gazdaságaiban.

Működési területek

Befektetések

Az ingatlanpiaci tevékenység mutatói az egész év során kimagaslóak voltak. A teljes kihasználtság 96 százalékon állandósult, az előző évi értékkel megegyezően. Szintén az elmúlt esztendeihez hasonlóan alakult a portfólióban a bérleti szerződések lejárati ideje is, amelyek súlyozott átlaga 5,2 év. Az év során megközelítőleg 1,9 millió négyzetméternyi területet adtak bérbe.

 

Fejlesztések

A Csoport folyamatban lévő beruházásainak értéke 2012. június 30-án 1,9 milliárd A$ volt, amely 1,5 millió négyzetméter újonnan fejlesztett területnek felel meg.

A Csoport 77 különböző projektben összesen 1,8 milliárd A$ új fejlesztésre kötött előbérleti szerződést, átlagosan 7 éves lejárati idő mellett. A fejlesztési tevékenység továbbra is igen jelentős Európában – azon belül is főként Németországban, Franciaországban és a Benelux államokban – valamint Kínában, ahol az előző évi 2 százalék után immár a vállalat összes fejlesztésének 9 százaléka zajlott.

„Ügyfeleink és befektetőink részéről számottevő a kereslet a fejlesztéseink iránt. Ez egyrészt az első osztályú ipari ingatlanok világszerte jellemző hiányának, másrészt néhány jelenleg is zajló strukturális változásnak tudható be. Ezek közé tartozik az e-kereskedelem rohamos bővülése, az ellátási lánc növekvő hatékonysága, az épületek avulása, valamint a logisztikai szolgáltatók piacán tapasztalható konszolidáció. Ezen tényezők, továbbá az észak-amerikai fejlesztési tevékenységünk elindítása, valamint a 2013-as pénzügyi évben várakozásaink szerint 800 ezer négyzetméterre növekvő kínai beruházásaink révén a Goodman fejlesztési portfóliójának értéke középtávon elérheti a 2,5 milliárd A$-t” – vázolta a kilátásokat Greg Goodman.

 

Vagyonkezelés

A vállalat és alapjai által kezelt, harmadik felekhez köthető eszközök értéke az év során 16,1 milliárd A$-ra nőtt, 12 százalékkal felülmúlva a 2011. június 30-i értéket.

A Csoport alapkezelői platformja az év során számos komoly intézkedést hajtott végre, amelyek során összesen 900 millió A$ új külső tőkét vont be, ebből 351 millió € a Goodman Európai Logisztikai Alapjához (Goodman European Logistics Fund – GELF) fűződött. A GELF részére az adott időszakban két hitelminősítő is első alkalommal bocsátott ki értékelést: a Moody’s Investors Service Baa3, a Standard & Poor’s BBB osztályba sorolta az alapot, stabil kilátással.

 

Előretekintés

A Goodman kitart üzleti stratégiájának óvatos, ám aktív végrehajtása mellett. A tőkekezelésre fektetett jelentős hangsúlynak, a fejlesztési és vagyonkezelési tevékenység növekvő súlyának, valamint erős befektetői és bérlői kapcsolatainak köszönhetően a Csoport a jelenlegi, alacsony gazdasági növekedés jellemezte környezetben is kedvező pozícióval rendelkezik. A Goodman 2013-as pénzügyi évre vonatkozó bevételi előirányzata az előző évinél 13 százalékkal magasabb, 524 millió A$ üzemi eredményt tartalmaz, amely 32,3 centes, a 2012-esnél 6 százalékkal nagyobb EPS-nek felel meg.

Forrás: Goodman
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 300 - 500m²
2018. 10. 18.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj3 - 5 €/m²/hó+áfa

inNove Business Park

Táblás u.39.

kiadó raktár1 m2
bérleti díj4.9 - 4.9 €/m²/hó+áfa

Ungvár Irodaház raktár

Ungvár utca 64-66.

kiadó raktár331 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

Appeninn - Kecskemét Logisztikai Park

Kiskőrösi út

kiadó raktár1913 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Irodaház kereső

string(92) "/raktarpiaci-hir/A-Goodman-463-millio-dollaros-profitot-termelt-az-elozo-uzleti-evben/39583/"
string(14) "54.158.208.189"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"