110 ezer négyzetméteres logisztikai központot épít a Goodman az Amazonnak

Mintegy 110 ezer négyzetméteres logisztikai központot épít a világ egyik legnagyobb online e-kereskedelmi szolgáltatója, az Amazon számára a Goodman. A beruházás rövidesen elkezdődik a németországi Duisburghoz közeli Rheinbergben.

Az Amazon közel ezer tartós munkahely megteremtését tervezi. Az ügylet megerősíti a Goodman vezető szerepét a németországi logisztikai ingatlanfejlesztési piacon.
Az új rheinbergi fejlesztés a Goodman és az Amazon régóta fennálló kapcsolatán alapul, és már az ötödik ilyen jellegű létesítmény Európában, amely az Amazon megbízásából épül. A logisztikai központ körülbelül 110 ezer négyzetméter raktár- és irodaterületet foglal magába. Az építési munkálatok március elején kezdődnek.

Allan Lyall, az Amazon európai alelnöke elmondta: “Örömünkre szolgál az új rheinbergi elosztó központ építése. A központi európai elhelyezkedés, a rendelkezésre álló kiváló munkaerő, továbbá a fontos autópályák közelsége és a Rheinberg városával fenntartott jó kapcsolatunk mind e helyszín mellett szóltak. Ez a létesítmény immár az ötödik, amelyet a Goodman az Amazon számára épít Európában, ezek közül három Németországban található. Együttműködésünknek köszönhetően a franciaországi Orléans és a walesi Swansea városában is található egy-egy projekt.”

A Goodman 317 ezer négyzetméteres telket vásárolt Rheinbergben, az A57-es autópálya közelében, melyen vasúti kapcsolat kiépítése is lehetséges. A mostani beruházás után fennmaradó földterület további fejlesztésekre alkalmas. A herteni fejlesztési terület mellett Rheinberg a Goodman második legjelentősebb vállalkozása a Ruhr-vidéken, Németország egyik legdinamikusabb logisztikai centrumában.

Hans-Theo Mennicken, Rheinberg főpolgármestere úgy vélte: “A Goodman most bejelentett fejlesztése valódi lökést ad Rheinberg imázsának, és egy jelentős lépés a “Rheinberg márkanév” megteremtésére irányuló törekvéseink sorában. Különös megelégedésemre szolgál, hogy a központ itteni elhelyezése rengeteg ember számára teremt biztos munkahelyet a térségben.”

Andreas Fleischer, a Goodman németországi igazgatója kifejtette: “Évek óta sikeresen működünk együtt az Amazonnal, és a mostani az egyik legnagyobb, folyamatban lévő logisztikai ingatlanfejlesztés Európában.

A projekt jelzi, hogy ügyfeleink bizalommal vannak tapasztalatunk és szakértelmünk iránt, amelyet az internetes kereskedelem növekvő piacán tevékenykedő vállalatok révén szereztünk. A logisztikai ingatlanpiacon elért vezető szerepünk annak köszönhető, hogy az iparág-specifikus elvárásokat testre szabott létesítményekben tudjuk megvalósítani. Ez a projekt tovább növeli piaci hírnevünket.

A Goodman folyamatban lévő németországi fejlesztéseinek összterülete 235 ezer négyzetméter, a teljes beruházási érték pedig 135 millió euró” – mondta Andreas Fleischer.
 

Forrás: Goodman
Tartalmi partnerünk a 

Adja fel Ön is ingyen raktárkeresését!

** 300 - 500m²
2018. 10. 18.

Meghirdetné raktárkeresését?

Ide kattintson!

KÖVESS MINKET

Raktár ajánló

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

G.L.Outlet-RAKTÁR

Kinizsi Pál utca 29.

kiadó raktár14500 m2
bérleti díj3 - 5 €/m²/hó+áfa

Rigó Raktárbázis

Debrecen

kiadó raktár680 m2
bérleti díj1.8 - 1.8 €/m²/hó+áfa

Ungvár Irodaház raktár

Ungvár utca 64-66.

kiadó raktár331 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

3. kerületi Műhely- és Raktárház

Kiscsikós köz 14.

kiadó raktár1324 m2
bérleti díj0 - 0 €/m²/hó+áfa

A Háros 7 raktárbázis

Háros u. 7.

kiadó raktár3620 m2
bérleti díj3.3 - 0 €/m²/hó+áfa

Irodaház kereső

string(97) "/raktarpiaci-hir/110-ezer-negyzetmeteres-logisztikai-kozpontot-epit-a-Goodman-az-Amazonnak/19873/"
string(14) "54.158.208.189"
NULL
string(11) "raktar.info"
string(3) "ih9"